Aviz juridic
Contact   |   Căutare  
CONCURSUL
EUROPEAN PENTRU
TINERII CERCETĂTORI
+ Home
+ O carte de vizită pentru cercetătorii viitorului
+ Concurenţii
+ Evenimentul
+ Juriul
+ Premiile
+ Ce urmează?
+ Câştigătorii cu propriile lor cuvinte
+ Aflaţi mai multe!
image image
Bullet
image

O carte de vizită pentru cercetătorii viitorului

Uniunea Europeană a lansat Concursul pentru tinerii cercetători în 1989, cu scopul de a încuraja tinerii să se implice în ştiinţă şi apoi să înceapă o carieră în cercetare.

De atunci, în fiecare an, tineri cercetători cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani din întreaga Europă şi de pe alte continente se adună să-şi prezinte lucrările şi să concureze pentru premiile oferite. Toţi concurenţii au câştigat deja premii ştiinţifice prestigioase în ţările de origine, transformând acest concurs internaţional într-unul dintre cele mai dificile concursuri pentru tineri cercetători din lume.

De asemenea, evenimentul oferă participanţilor ocazia fantastică de a cunoaşte alţi tineri cercetători şi de a-şi dezbate lucrările cu unii dintre cei mai importanţi cercetători din lume, inclusiv cu laureaţi ai Premiului Nobel.

Experienţă practică

Concursul european pentru tinerii cercetători pune in evidenţă valoarea educaţiei științifice bazate pe cercetare. Tinerii participanţi au trecut cu toţii prin faza de a pune întrebări, de a face observaţii, de a concepe experimente, de a evalua rezultatele şi de a trage concluzii.

Sus

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7 page 8