Viktigt rättsligt meddelande
Kontaktperson   |   Sökning på EUROPA   
MARIE CURIE
ACTIONS
+ Home
+ för folk med ett brinnande intresse!
+ Närsomhelst
+ Varsomhelst
+ Varsomhelst
+ Vemsomhelst
+ Ett program som ständigt utvecklas
+ Läs mer
image image
Bullet
image

Varsomhelst

Med Marie Curie Actions ligger världen verkligen för dina fötter. Med ett Marie Curie-stipendium kan du i princip åka vart som helst i världen och få möjlighet att lära dig från de bästa och mest framgångsrika inom ditt område och upptäcka hur forskning bedrivs i andra länder.

Vidga vyerna

Självklart får Marie Curie-stipendiater en fantastisk personlig erfarenhet av utlandsarbete som kompletterar den professionella erfarenhet som erhålls i labbet. Att bo utomlands ger dig en chans att lära känna nya kulturer och se hur saker och ting fungerar i andra delar av världen. Vänskapsband knyts som varar hela livet och ofta är det de vännerna som utgör grunden för ditt framtida forskningsnätverk.

Dessutom begränsas dessa förmåner inte till Marie Curie-stipendiaten; värdinstitutionen drar också nytta av utbytet eftersom lokala forskare oftast är lika ivriga att lära sig av besökaren som besökaren ar att lära sig av dem.

Välkommen hem

Liksom Marie Curie Actions hjälper till att placera europeiska forskare utanför EU finns vi även där när de vill återvända till Europa. Dessutom kan forskare som arbetar inom EU få finansiering för att återvända till sitt hemland.

?Att vara vid Banache gav mig tid och utrymme att utveckla min forskning. Samarbetet med andra studenter och etablerade experter från hela världen var mycket stimulerande och gav mig en inblick i vad som sker i det internationella forskarsamfundet inom mitt eget område och närliggande områden.?

Gavin Band (Storbritannien),
Marie Curie-stipendiat på Banach Centre,
Institute of Mathematics vid Polish Academy of Sciences,
Warsawa, Polen

Upp

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7

illustration