Belangrijke juridische mededelingen
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
MARIE CURIE ACTIES
+ Home
+ Gepassioneerde mensen stimuleren!
+ Wanneer je wil
+ Waar je wil
+ Wereldwijd
+ Wie dan ook
+ Een programma dat zich blijft ontwikkelen
+ Geïnteresseerd?
image image
Bullet
image

Wereldwijd

Dankzij de Marie Curie Acties ligt de hele wereld aan je voeten. Eenvoudig gezegd kan je met een Marie Curie-beurs overal ter wereld terecht, krijg je de kans om te leren van de beste en knapste koppen in je vakgebied en kan je ontdekken hoe onderzoek in andere landen wordt aangepakt.

Verbreed je horizon

Door in het buitenland te werken pikken Marie Curie Fellows, naast de beroepservaringen die ze in het laboratorium opdoen, een schat aan levenservaring mee. Wonen in het buitenland bied je de gelegenheid nieuwe culturen te ontdekken en te zien hoe het er in andere werelddelen aan toegaat. Levenslange vriendschappen worden gesmeed; en het zijn deze vriendschappen die vaak de basis vormen van toekomstige wetenschappelijke netwerken.

Deze voordelen gaan echter niet alleen op voor de Marie Curie Fellows; ook de gastinstelling doet hierbij voordeel, omdat de plaatselijke onderzoekers doorgaans even gretig van de bezoeker leren als de bezoeker van hen wil leren.

Hulp bij je terugkeer naar huis

De Marie Curie Acties helpen Europese onderzoekers niet alleen om een betrekking buiten de EU te vinden, maar helpen ook een handje wanneer zij naar Europa willen terugkeren. Bovendien kunnen wetenschappers die binnen de EU werkzaam zijn ook financiering ontvangen om naar hun eigen land terug te keren.

„In Banach heb ik de tijd en ruimte gekregen om mijn onderzoek te ontwikkelen. De interactie met andere studenten en gerenommeerde deskundigen van overal ter wereld was uitermate stimulerend en maakte mij bewust van wat er allemaal speelt in de internationale onderzoeksgemeenschap op mijn eigen gebied en in gerelateerde gebieden.?

Gavin Band (VK), Marie Curie
Fellow op het Banach Centrum,
Instituut voor Wiskunde, Poolse
Academie voor Wetenschappen,
Warschau, Polen

Naar boven

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7
illustration
illustration