Младите и екологијата

Битола, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Младите учат за еко згради

Фотографска изложба - "Unxpectd"

Bitola, The former Yugoslav Republic of Macedonia
На 05.05.2017 (петок) со почеток во 19:00 ве покануваме на отварањето на фотографска изложба на Симона Калица под наслов "UNXPECTD"/ "Неочекувано". Ќе бидат прикажани фотографии од секојдневниот живот на луѓето во Атина...

Отворен ден за млади

Kumanovo, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Отворен ден за млади venue: плоштад Нова Југославија, Куманово време: 11 - 13 часот

Инфо посета Државен универзитет Тетово

Kumanovo, The former Yugoslav Republic of Macedonia
venue: Државен универзитет Тетово, дисперзирани студии Куманово време: 11 - 14 часот кој: студенти

Отворен ден за можности кои им се нудат на младите

Kumanovo, The former Yugoslav Republic of Macedonia
venue: Гимназија Гоце Делчев, Куманово Отворен ден за можности кои им се нудат на младите време: 11 - 14 часот кој: млади 9-то одделенци и средношолци

Promotional campaign

Stip, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Promotional campaign Another activity we would like to organize during the youth week is find funding and make a promotional campaign of the Erasmus+ and the Eurodesk among the people in Shtip, where we would introduce the young people of Shtip with...

Workshop on discovering mobilities

Stip, The former Yugoslav Republic of Macedonia
The Youth Council of Shtip considers the idea of organizing workshops on the benefits of volunteering in your local community and the opportunities available to young people. The workshop would be held by other young people (peer-to-peer counseling...

Presentation on mobility opportunity

Stip, The former Yugoslav Republic of Macedonia
The Youth Council of Shtip considers the idea of organizing workshops on the benefits of volunteering in your local community and the opportunities available to young people. The workshop would be held by other young people (peer-to-peer counseling...

Presentation on mobility opportunity

Stip, The former Yugoslav Republic of Macedonia
The Youth Council would hold workshop with our Peace Corps Volunteer (US PCV), this would be a workshop where the participants would brainstorm possible ideas for a future environmental project that could be organized by the Youth Council in the...

Presentation on EU mobility

Stip, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Presentation on EU mobility Another activity we would like to organize during the youth week is find funding and make a promotional campaign of the Erasmus+ and the Eurodesk among the people in Shtip, where we would introduce the young people of...

Спортски настан – Симулација на светско фудбалско првенство со средношколци

Парк Могила, Прилеп, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Спортски настан – Симулација на светско фудбалско првенство со средношколци во соработка со професори и ученици од 5 средни општински училишта од Прилеп и ЕВС волонтерите во ИНФО СЕГА. Национална агенција за европски образовни програми и...

ИНФО ДЕН во Кавадарци

Кавадарци, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Отворен ден и споделување на информации Европска недела на млади, Еуродеск, Промоција на Еразмус+ и Европски солидарен корпус.

Спортски настан- Младите во основните училишта и ракометот

Скопје, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Спортски настан - Младите во основните училишта и ракометот

OPEN INFO DAY in Prilep

Prilep, Macedonia, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Providing information on European Youth Week, Eurodesk, Erasmus+ and European Solidarity Corps.

Creative workshop INFO SEGA

Prilep, Macedonia, The former Yugoslav Republic of Macedonia
Изработка на рамка со лого од Европската младинска недела и онлајн кампања на темата "Shape it, move it, be it" од страна на информативниот центар ИНФО СЕГА Прилеп...

Go Youth!

Bitola, The former Yugoslav Republic of Macedonia
The "Go Youth" event will aim to educate young people broadly about the Erasmus+ program, all of its actions and involve them in a unique experience including presentation, webinar and a youth march on the main pedestrian street in Bitola...