Namen Mladinstivala je združiti vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu za promocijo mladinskega dela in njegovih učinkov ter pomena neformalnega učenja in spodbujanja razprave z mladimi in akterji mladinskega dela o prihodnosti Evrope.

Festival bo potekal v sproščenem, mladinskem vzdušju, soustvarjali pa ga boste predstavniki mladinskega sektorja s svojimi idejami, saj letošnji koncept ponuja možnost sodelovanja v programu Mladinstivala aktivnim mladim posameznikom, mladinskim delavcem, organizacijam in skupinam, dejavnim na področju mladinskega dela.

Veseli smo, da so se organizacijski ekipi Mladinstivala letos pridružili Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino, Urad Vlade za komuniciranje, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije in Sindikat Mladi plus.

Kaj prinaša Mladinstival 2017?

V prvi vrsti bodo različni akterji mladinskega dela predstavljali svoje aktivnosti in pristope, ki bodo izobraževalne in izkustvene narave. Udeležencem Mladinstivala pa bodo na voljo tudi številne druge aktivnosti, kot je dialog s komisarko Violeto Bulc, odprta seja Sveta Vlade RS za mladino, zaključna konferenca Junaki zaposlovanja, hackathon mladinskega dela in generalna skupščina agencije ERYICA. 

Pripravili smo pester program, v katerem bo vsakdo lahko našel nekaj zase. Poleg različnih vsebin, ki se jih bodo dotaknile posamezne aktivnosti, se nam zdi zelo pomembno tudi medsebojno spoznavanje in mreženje mladinskih delavcev, zato vas toplo vabimo, da se prijavite k sodelovanju!

Expected number of participants:

300