Mobilitás és közlekedés

Hivatásos járművezetők

A teherautó- és buszsofőrök, valamint a vállalati és szolgálati autók vezetői az esetek legnagyobb részében fáradtság vagy gyorshajtás miatt szenvednek balesetet. Az iparosodott országokban a munkahelyi, illetve a foglalkozás gyakorlásával kapcsolatos halálos kimenetelű balesetek zömét a közúti balesetek teszik ki.


Vezetési idő


Közúton közlekedő teherautóA nehéz haszongépjárműveket érintő baleseteknek mintegy 20%-ában a fáradtság döntő szerepet játszik.


Az uniós jogszabályok korlátozzák, mennyi időt tölthetnek a hivatásos gépjárművezetők a volán mögött akkor, ha útjuk több EU-tagállamon vezet keresztül.


A vezetési idő nem haladhatja meg a napi 9 órát, illetve a heti 56 órát. A sofőröknek négy és fél óránként legalább 45 perces pihenőt kell tartaniuk.


Hivatásos járművezetők képzése


A 2003/59/EK irányelv a C és D kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező járművezetők alapképzésére és továbbképzésére vonatkozó követelményeket rögzíti.


Az irányelv értelmében a járművezetőknek az alapképesítés igazolásához:


  • vagy képzési tanfolyamon kell részt venniük és elméleti vizsgát kell tenniük,
  • vagy elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenniük (ebben az esetben a tanfolyamon való előzetes részvétel nem kötelező).

A járművezetőknek ötévente 35 órás továbbképzési tanfolyamot kell elvégezniük, hogy karbantartsák és fejlesszék készségeiket.


A Bizottság a hivatásos járművezetők képzésére vonatkozó követelmények felülvizsgálatát javasolja:


A felülvizsgálati javaslattal a Bizottság azt akarja elérni, hogy:


  • közelítsenek egymáshoz a hivatásos járművezetőkről szóló irányelv rendelkezései és a vezetői engedélyekre vonatkozó uniós szabályok,
  • javuljanak a biztonsági követelmények,
  • világosabb és könnyebben érthető legyen az irányelv.

 


Veszélyes áruk szállítása


Ami a veszélyes áruk közúti szállítását illeti, az erre vonatkozó uniós szabályok főképp az alábbiakkal kapcsolatos követelményeket rögzítik:


  • a veszélyes anyagok és árucikkek osztályozása,
  • a veszélyes áruk szállításában részt vevő személyek képzése,
  • csomagolás,
  • címkézés,
  • a veszélyes árukat szállító járművek.

Az EU-ban alkalmazott szabályok összhangban vannak a nemzetközi szabályozással (a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodással, mely az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának égisze alatt jött létre).


A navigáció megkönnyítése


Az EU a Heavyroute projekt keretében finanszírozást nyújt nehéz gépjárművek útvonaltervező és vezetőtámogató rendszereinek kifejlesztéséhez.


A rendszer segítségével a járművezetők össze tudják majd állítani a számukra legmegfelelőbb útvonalat, figyelembe véve a vezetési időt, az utak alkalmasságát, a híd- és alagúthálózatok jellemzőit (nem mindegyik híd bír el például nehéz gépjárműveket), az üzemanyag-fogyasztást és a környezeti költségeket.


A jármű túlterhelése


A túlterhelt teherautók és kamionok veszélyeztetik a közlekedésbiztonságot, növelik az útkarbantartási költségeket és a karbantartási munkák révén forgalmi fennakadásokat okoznak.


Az EU által finanszírozott REMOVE projekt munkatársai azt vizsgálták, hogyan lehet a dinamikus tengelyterhelés-mérő technológia segítségével érvényt szerezni a túlterhelésre vonatkozó jogszabályoknak.