Mobilitate și transporturi

Vehicule

Oglinzi retrovizoare pentru unghiul mort

Oglinzile pentru unghiul mort oferă șoferilor o mai bună vizibilitate - cele clasice nu permit întotdeauna conducătorului auto să vadă dacă în apropierea vehiculului său se află o persoană, o bicicletă sau un alt autovehicul, în special atunci când acesta îşi schimbă direcția de mers.

Fixarea încărcăturii şi transporturile speciale

Fixarea încărcăturii în mod corespunzător permite prevenirea accidentelor, evită deteriorarea vehiculelor şi a carosabilului, precum şi eventualele aglomerări în trafic cauzate de pierderea mărfurilor.

Luminile de întâlnire pe timp de zi

Programarea aprinderii automate a luminilor de întâlnire pe timp de zi (DRL) la pornirea motorului contribuie la îmbunătăţirea vizibilităţii vehiculelor în trafic.

eSafety

Dispozitivele inteligente de siguranţă pentru autovehicule sunt cunosute sub numele de sisteme de „eSafety” . Este vorba de dispozitive electronice care permit şoferului să evite un pericol, de exemplu prin activarea frânelor dacă autoturismul este prea aproape de un obiect sau prin emiterea unor semnale de avertizare atunci când maşina pierde direcţia de drum.

Inspecţia tehnică auto

Un autovehicul bine întreţinut şi care îndeplineşte toate cerinţele de siguranţă este mai puţin expus riscului de a provoca un accident rutier.

Placeholder

Deoarece sunt mai puţin stabile şi oferă mai puţină protecţie, motocicletele şi mopedele sunt mai vulnerabile decât autovehiculele şi camioanele.

Anvelope

Pneurile uzate sau de proastă calitate pot face ca autovehiculul dumneavoastră să derapeze pe timp de ploaie sau la frânare. Echipaţi-vă autovehiculul cu pneuri noi, de calitate - vă asigură stabilitate pe carosabil, vă permit să faceţi economii de carburant şi reduc din zgomotul şi emisiile generate.

Categorii de vehicule
Centura de siguranţă

Portul centurii de siguranţă este o modalitate eficientă de a evita rănirea gravă în caz de accident. Nu necesită o tehnologie specială şi este prevăzută în toate autovehiculele. Începând din 2006, în UE, portul centurii de siguranţă este obligatoriu în toate vehiculele.