Mobilitet og Transport

Køretøjer

Blindvinkelspejle

Med blindvinkelspejle kan bilisterne bedre se, hvad der er ved siden af bilen. I almindelige spejle kan de ikke altid se fodgængere, cyklister og biler, der er lige ved siden af dem, især ikke i sving.

Lastsikring og særlige transporter

Ved at sikre lasten ordentligt forebygger man skader på personer, biler og ejendom og trafikkaos på grund af tabt last.

Kørelys

Kørelyset tændes automatisk, når man starter bilens motor. Det gør biler og andre køretøjer langt mere synlige.

E-sikkerhed

Intelligente sikkerhedssystemer i biler omtales ofte under ét som e-sikkerhedssystemer. Det drejer sig om elektronik, der skal hjælpe chaufføren med at undgå fare, f.eks. ved at bremse, hvis bilen er for tæt på en ting, eller udsende advarselssignaler, hvis bilen ikke holder sig i sin bane.

Bilinspektion

Det er mindre sandsynligt, at en bil, der er ordentligt vedligeholdt, fuldt funktionsdygtig, og som opfylder alle sikkerhedskrav, bliver involveret i en ulykke.

Placeholder

Motorcykler og knallerter er ikke så stabile og giver ikke så meget beskyttelse som biler eller lastbiler. Derfor er de mere sårbare.

Dæk

Dårlige eller gamle nedslidte dæk kan få din bil til at skride ud i vådt føre, eller når du bremser. Gode nye dæk kan holde bilen på vejen, spare brændstof og mindske både støj og udslip.

Kategorier af køretøjer
Sikkerhedsseler

Sikkerhedsseler er den nemmeste og billigste måde at undgå kvæstelser på, hvis man kører galt. De kræver ingen særlig teknologi og findes i alle biler. Siden 2006 har det været obligatorisk at spænde sikkerhedsselen i alle biler i hele EU.