Mobilitate și transporturi

Anvelope

Pneurile uzate sau de proastă calitate pot face ca autovehiculul dumneavoastră să derapeze pe timp de ploaie sau la frânare. Echipaţi-vă autovehiculul cu pneuri noi, de calitate - vă asigură stabilitate pe carosabil, vă permit să faceţi economii de carburant şi reduc din zgomotul şi emisiile generate.

Tyres

Când vă alegeţi pneurile, uitaţi-vă după etichetă

În noiembrie 2012, UE a introdus un sistem de etichetare pentru a-i ajuta pe consumatori să aleagă cele mai bune pneuri în termeni de consum, aderenţă şi zgomot. Pneurile pentru autoturisme şi vehiculele utilitare uşoare vor purta un autocolant cu informaţii despre produs. În cazul pneurilor pentru utilitarele grele, eticheta va figura în documentele tehnice şi pe site-urile de internet specializate.

Avantaje de mediu

Se estimează că anvelopele eficiente în ceea ce priveşte consumul de carburant, dacă sunt utilizate la scară largă, ar permite economisirea a 6,6 milioane de tone de combustibil pe an, până în 2020. De asemenea, acestea ar reduce emisiile de CO2 cu 4 milioane de tone pe an, ceea ce este echivalent cu reducerea parcului auto european cu 1,3 milioane de vehicule pe an.

Siguranţă rutieră şi nivel sonor redus

Etichetele vor permite evaluarea capacităţii de frânare a pneurilor pe carosabilul umed. Pneurile performante permit reducerea distanţei de frânare cu mai mulţi metri.

De asemenea, noile etichete vor specifica şi nivelul sonor al anvelopelor.