Liikenne ja liikkuminen

Renkaat

Heikkolaatuiset tai vanhat renkaat, joiden urasyvyys on matala, saattavat aiheuttaa auton joutumisen luisuun sateella tai jarrutettaessa. Uudet, laadukkaat renkaat pitävät auton paremmin tiellä, säästävät polttoainetta sekävähentävät melua ja päästöjä.

Tyres

Luokitusmerkinnät auttavat renkaiden valinnassa

EU:ssa otettiin käyttöön uudet renkaiden merkintäsäännöt 1.11.2012. Vakiomerkintöjen avulla kuluttajat voivat valita renkaat niin, että ne ovat polttoaineen kulutuksen, melutason ja pidon kannalta mahdollisimman hyvät. Henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen renkaiden tuotetiedot on ilmoitettava renkaisiin kiinnitetyssä tarrassa. Raskaiden hyötyajoneuvojen renkaiden tiedot esitetään teknisissä asiakirjoissa ja verkkosivuilla.

Ympäristöhyödyt

Jos polttoainetta säästäviä renkaita käytettäisiin yleisesti, ne säästäisivät polttoainetta arviolta 6,6 Mtoe (6,6 miljoonaa öljytonnia vastaavan energiamäärän) joka vuosi. Niiden avulla voitaisiin myös vähentää hiilidioksidipäästöjä neljällä tonnilla vuosittain, eli 1,3 miljoonan henkilöauton hiilidioksidipäästöjen verran.

Turvallisempaa liikennettä, vähemmän melua

Merkintöjen avulla renkaat luokitellaan mm. sen mukaan, miten hyvin rengas pitää märällä tiellä. Hyvät renkaat voivat lyhentää jarrutusmatkaa useilla metreillä..

Merkinnät ilmaisevat myös, mitkä renkaat ovat hiljaisimpia.