Mobilitet og Transport

Adfærd

Der er nogle enkle ting, vi alle kan gøre for at være med at holde vejene sikre. Hvis alle spændte sikkerhedselen, overholdt fartgrænserne og ikke kørte spritkørsel, kunne vi redde over 12 000 liv om året på vejene i Europa.

Uopmærksomhed

Bilisterne skal holde øje med trafiken hele tiden – ikke bare for deres egen sikkerhed, men også af hensyn til passagererne og andre trafikanter.

Undervisning af bilister

Nogle kategorier af trafikanter skal have specialundervisning ud over de sædvanlige køretimer for at få kørekort. F.eks. skal erhvervschauffører i EU følge specialundervisning. Mange trafiksyndere bliver desuden efter gentagne overtrædelser sendt på rehabiliteringskurser for at forbedre deres adfærd i trafikken.

Håndhævelse

Færdselsloven skal håndhæves – ikke bare for at straffe overtrædelser, men også for at afskrække trafiksyndere og tilskynde til ansvarlig kørsel.

Egnethed til at køre
Sikkerhedsseler

Sikkerhedsseler er den nemmeste og billigste måde at undgå kvæstelser på, hvis man kører galt. De kræver ingen særlig teknologi og findes i alle biler. Siden 2006 har det været obligatorisk at spænde sikkerhedsselen i alle biler i hele EU.

Speeding

One of the biggest problems in road safety, speeding greatly increases the risk of accident. It is a key factor in around 30% of fatal road accidents.