Mobilitás és közlekedés

Gépjármű-vezetői alkalmasság

Gépjármű-vezetői alkalmasság

Üres üveg, törött szélvédőAzoknak, akik jogosítványt kívánnak szerezni Európában, meg kell felelniük bizonyos testi és szellemi alkalmassági minimumkövetelményeknek. Az uniós országok azonban előírhatnak e minimumkövetelményeknél szigorúbb követelményeket.

Az EU felülvizsgálta az uniós jogszabályokat, hogy engedélyezze a vezetést azok számára, akik epilepsziában, cukorbetegségben vagy más, a járművezetői alkalmasságot befolyásoló betegségben szenvednek, ha egészségi állapotukat kontrollálni tudják.

A hivatásos sofőröknek szigorúbb egészségügyi vizsgálatokon kell átesniük egészségi alkalmasságuk megállapítása céljából. Az új szabályok értelmében a jövőben ötévente orvosi felülvizsgálaton kell megjelenniük.

Alkohol-, kábítószer- és gyógyszerfogyasztás és a vezetés

Az ittas vezetés a halálos balesetek mintegy 25%-ában kiváltó tényezőnek számít: 2012-ben évente mintegy 6500 emberéletet követelt Európában. Egyéb pszichotrop anyagok (gyógyszerek és illegális kábítószerek) fogyasztása – önmagában vagy alkohol fogyasztásával együtt – szintén problémát jelent a közúti biztonság szempontjából.

A járművezetők megengedett véralkoholszintje az EU összes országában korlátozva van. Más tudatmódosító szerek esetében nem mindig léteznek jogszabályban előírt határértékek. A kockázatot még nehezebb felmérni, ha különböző szerek együttes hatását kell számba venni.

2013-ban a Bizottság tanulmányt tett közzé az indításgátló alkoholszondáknak az ittas vezetés megakadályozásában betöltött szerepéről. A tanulmány megvizsgálta, hogy mennyire hatékonyak ezek a berendezések a közúti balesetek számának csökkentésében, és hogy milyen költségekkel, illetve előnyökkel járnak az indításgátló alkoholszondák alkalmazásának különböző módjai.

Az EU 2006-ban indította el a DRUID nevű négyéves projektet annak tanulmányozására, hogy miként hatnak a tudatmódosító (pszichoaktív) szerek a vezetési képességekre. A 18 millió eurós költségvetésű projekt egyike az eddigi legjelentősebb kezdeményezéseknek Európában. A munkában több mint 20 ország kutatói vettek részt.

Fáradtság

Az esetek 10–20%-ában a fáradtság a balesetet kiváltó egyik tényező. A hivatásos teherautó-vezetők körében különösen nagy a fáradtság miatti baleset kockázata. Az uniós jog szabályozza, hogy a sofőrök hány órát dolgozhatnak.

A fáradtság okozta balesetek száma csökkenthető azzal, ha a járműveket olyan érzékelőrendszerrel szerelik fel, amely riasztja a járművezetőt, ha az a fáradság jeleit mutatja.