Mobilitás és közlekedés

Közúti közlekedésbiztonsági csereprogram: tizenkét uniós tagállam összefog a közúti közlekedésbiztonság javításáért

/transport/road_safety/file/eursexchangepng_hueursexchange.png

Közúti közlekedésbiztonsági csereprogram: tizenkét uniós tagállam úgy döntött, hogy közösen keresnek megoldást bizonyos problémákra – mint pl. a gyorshajtás, az infrastruktúrák biztonsága, vagy a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságának javítása.

A Bizottság a mai napon Brüsszelben útjára indított egy új, uniós finanszírozású kezdeményezést, amelynek részeként tizenkét uniós tagállam meg fogja osztani egymással a közúti közlekedésbiztonság javítását célzó elképzeléseit. Jóllehet az európai utak a világon a legbiztonságosabbak, és az elmúlt évtizedekben a közúti közlekedésbiztonság számottevően javult az Európai Unióban, még mindig túlságosan sokan veszítik életüket vagy sérülnek meg közúti balesetben. 2018-ban több mint 25 ezer halálos kimenetelű közúti baleset történt. Ez 2010-hez képest 21%-os, 2017-hez képest viszont csak 1%-os csökkenést jelent.

A közúti közlekedésbiztonság terén az egyes tagállamok teljesítménye igen eltérő. E különbségek megszüntetését célozza az a hároméves közúti közlekedésbiztonsági csereprogram, amelyben 12 ország (Ausztria, Bulgária, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Litvánia, Portugália, Románia, Spanyolország és Svédország) szakértői vesznek részt. 

A közlekedési szakértők a következő témákban osztják meg egymással bevált módszereiket: sebességkorlátozás, biztonságos infrastruktúrák építése, a szabályok fokozottabb érvényre juttatása, az adatgyűjtés optimalizálása, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságának javítása a városi térségekben.

Violeta Bulc közlekedésért felelős európai biztos elmondta: „Össze kell fognunk, hogy 2050-re a halálos kimenetelű és a súlyos sérüléssel járó közúti balesetek száma nullára csökkenjen („Vision Zero”) – ami azt jelenti, hogy közkinccsé kell tennünk bevált módszereinket. A közúti közlekedésbiztonságot célzó, hároméves futamidejű közúti közlekedésbiztonsági csereprogramban eredetileg hat tagállam vett volna részt. Ez a magas szintű politikai kezdeményezés egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy tagállami szakértők közösen keressenek megoldásokat olyan kihívásokra, mint pl. a sebességkorlátozás, az infrastruktúrák biztonsága, valamint a veszélyeztetett úthasználók (gyalogosok, kerékpárosok stb.) biztonságának javítása.”

A projektet egy közlekedésbiztonsági civil szervezet, az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) irányítja, amely a témában jártas, EU-s szakértőkkel működik együtt. 

Antonio Avenoso, az ETSC ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A projekt során a szakértők arra keresik majd a választ, hogy miképpen működnek a gyakorlatban a hatékony közlekedésbiztonsági intézkedések, és hogyan tudnának bizonyos országok felzárkózni az élenjárókhoz. Örömünkre szolgál, hogy ilyen sok tagállam vesz részt a programban, és nagyon várjuk már az eredményeket.”

Háttér-információk

Az Európai Bizottság és az uniós tagállamok vállalták, hogy 2020 és 2030 között 50%-kal csökkentik a közúti balesetek halálos áldozatainak és súlyos sérültjeinek számát. A Bizottság ezért útjára indította az Európai Parlament által finanszírozott közúti közlekedésbiztonsági csereprogramot, amely az uniós tagállamok közúti biztonságának javításához hivatott hozzájárulni. A cél az, hogy minél kevesebb halálos kimenetelű vagy súlyos sérülést okozó közúti baleset történjen az európai utakon.