Liikenne ja liikkuminen

Usein kysyttyä

Autojen rekisteröinti

Muodollisuudet

Sivun alkuun

Aion ostaa auton Saksasta ja viedä sen kotimaahani Alankomaihin rekisteröitäväksi. Pitääkö minun maksaa arvonlisävero kahteen kertaan ja sitten periä osa takaisin?

EI — riittää, että kerrot Saksassa auton myyjälle aikovasi rekisteröidä auton toisessa maassa. Sen jälkeen maksat arvonlisäveron ainoastaan Alankomaissa.

Missä ja milloin

Sivun alkuun

Vietän puolet viikosta vakituisessa asuinvaltiossani ja puolet työskennellen toisessa EU:n jäsenvaltiossa, jonne kuljen omalla autollani. Missä minun pitää rekisteröidä autoni?

Jos käyt tällä tavoin säännöllisesti töissä toisessa jäsenvaltiossa, voit pitää autosi rekisteröitynä asuinvaltiossasi.

Sivun alkuun

Olen italialainen, mutta lomailen vuosittain kolmen kuukauden ajan vapaa-ajankodissani Ranskan Alpeilla. Otan autoni näille lomille mukaan. Voinko rekisteröidä autoni Ranskassa?

EI — voit rekisteröidä autosi vain vakituisessa asuinvaltiossasi.

Sivun alkuun

Olen slovakialainen. Jos ostan uuden auton Unkarista, pitääkö minun rekisteröidä se siellä?

EI — voit hankkia rekisterikilvet Slovakiasta ennen Unkariin lähtöä yhdenmukaisuustodistuksen perusteella ja ajaa takaisin Slovakiaan uusilla kilvillä.

Sivun alkuun

Olen slovakialainen. Jos ostan käytetyn auton Unkarista, pitääkö minun rekisteröidä se siellä?

EI — voit hankkia rekisterikilvet Slovakiasta ennen Unkariin lähtöä yhdenmukaistettuun eurooppalaiseen malliin perustuvan unkarilaisen rekisteröintiasiakirjan ja voimassa olevan katsastustodistuksen perusteella ja ajaa takaisin Slovakiaan uusilla kilvillä.

Sivun alkuun

Olen puolalainen opiskelija ja aion suorittaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kaksivuotisen maisteriohjelman. Pitääkö minun rekisteröidä autoni Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

EI — jos oleskelun yksinomainen tarkoitus on opiskelu.

KYLLÄ — jos aiot myös työskennellä oleskelusi aikana.

Sivun alkuun

Työskentelen toisessa EU:n jäsenvaltiossa kymmenen kuukauden pituisella väliaikaisella työsopimuksella. Palaan sopimuksen päätyttyä kotivaltiooni. Pitääkö minun rekisteröidä autoni työskentelyvaltiossa?

KYLLÄ — koska oleskelu kestää yli kuusi kuukautta.