Mobilitet og Transport

Spørgsmål og svar

Indregistrering af biler

Formaliteter

Til toppen

Jeg ønsker at købe en bil i Tyskland og føre den med hjem til Nederlandene for at få den indregistreret. Skal jeg betale moms to gange og dernæst bede om at få den refunderet?

NEJ — fortæl blot den tyske sælger, at du ønsker at lade bilen indregistrere i et andet land. Så skal du kun betale moms i Nederlandene.

Hvor og hvornår

Til toppen

Jeg tilbringer halvdelen af ugen i det land, hvor jeg er bosiddende, og den anden halvdel arbejder jeg i et andet EU-land, hvortil jeg kører. Hvor skal jeg lade min bil indregistrere?

Hvis du pendler regelmæssigt på denne måde, kan bilen blive ved med at være indregistreret i dit bopælsland.

Til toppen

Jeg er italiener, og hvert år holder jeg tre måneders ferie i min bolig i de franske alper, og jeg tager min bil med mig. Kan jeg lade min bil indregistrere i Frankrig?

NEJ — du kan kun lade din bil indregistrere i det land, hvor du har permanent bopæl.

Til toppen

Jeg er slovak. Hvis jeg køber en ny bil i Ungarn, skal jeg så lade den indregistrere der?

NEJ — du kan få nummerplader fra Slovakiet på grundlag af overensstemmelsescertifikatet, inden du tager til Ungarn, og så kan du køre hjem med dem på.

Til toppen

Jeg er slovak. Hvis jeg køber en brugt bil i Ungarn, skal jeg så lade den indregistrere der?

NEJ — du kan få nummerplader fra Slovakiet på grundlag af den ungarske registreringsattest baseret på den harmoniserede europæiske model og på grundlag af en gyldig synsattest, inden du tager til Ungarn, og så kan du køre hjem med dem på.

Til toppen

Jeg er en polsk studerende, der er indskrevet ved et toårigt masterskursus i Det Forenede Kongerige. Skal jeg lade min bil indregistrere der?

NEJ — hvis det eneste formål med dit ophold er at studere.

JA — hvis du begynder at arbejde under dit ophold.

Til toppen

Jeg arbejder i et andet EU-land på en ti måneders kontrakt, hvorefter jeg vender hjem. Skal jeg lade min bil indregistrere i det pågældende land?

JA — for dit ophold har en varighed på over seks måneder.