Мобилност и транспорт

Events

Испански мотоциклетисти връчват наградата „Пингвин“ на Европейската комисия

  • Награда „Пингвин“ — Valladolid, 12 януари 2014 г.

 

Отделът на Европейската комисия в областта на пътната безопасност получи отличието „pingüino de honor“ („Пингвин на честта“) като признание за оказаната от него подкрепа за изследователски проекти и действия за подобряване на безопасността на мотоциклетизма.

Отличията „Златен пингвин“ и „Пингвин на честта“ се връчват от асоциацията на испанските мотоциклетисти „Club Turismoto“ по време на зимния събор на мотоциклетистите, организиран всяка година под името Pingüinos (Пингвини).

Ръководителят на службата на Комисията в Испания, г-н Francisco Fonseca (първият отляво на снимката), получи наградата от името на Комисията на събора за 2014 година, проведен в близост до испанския град Valladolid на 12 януари. Този път събитието събра над 27 000 регистрирани участници.

 

 

Можете да видите всички награди, както и снимки от събитието, на следния линк (на испански): http://62.193.193.75/oro/oro.htm

Комисията би искала да благодари на „Club Turismoto“ за това признание и за неговата ангажираност за безопасността на движението по пътищата.