Representation i Sverige

Publikationer

COP 21 - Framgång för EU

Mot en cirkulär framtid

Fossila bränslen på väg ut

Digitala gränserna rivs

Alla blir vinnare

Gemensam inre marknad 2019

Så firas Europadagen

Världsmästaren mot rasism

Årets EU-inspiratör

Malmström förhandlar med USA

Damberg om utrikeshandeln

Näringslivet positivt till TTIP

Gäster i Europahuset

Italien nytt ordförandeland

Våra nya EU-Parlamentariker

#EUiAlmedalen

 

Cecilia Malmström om valet

Vem ska styra EU?

Sveriges toppkandidater

Hedh vs Corazza Bildt

Konsumentguide

EU:s konsumentskydd

Denna broschyr är en del av en serie som på ett enkelt sätt förklarar vad EU gör inom olika politikområden, varför EU engagerar sig i dessa frågor och vilka resultat som uppnås.

Vad är syftet med EU? Varför har EU egentligen inrättats – och hur har det gått till? Hur fungerar EU? Det är bara några av alla de frågor som EU-experten Pascal Fontaine behandlar i 2010 års utgåva av den lättillgängliga skriften Europa på 12 lektioner.

Den här broschyren beskriver vad EU gör på sina olika politikområden, varför politiken ser ut som den gör och vilka resultat EU har uppnått.

En praktisk guide om rättigheter och möjligheter för privatpersoner och företag på EU:s inre marknad.

Karta och tips inför resan i Europa: En kontinent med mångtusenårig historia, ett rikt kulturarv och några av världens mest hisnande naturscenerier. Det finns mycket att upptäcka och utforska, och tack vare EU har det blivit mycket enklare.

Guide till det europeiska medborgarinitiativet

En vägledning till dina rättigheter som unionsmedborgare

I denna broschyr beskrivs Europeiska kommissionens arbete i korthet. Den ger en presentation av samtliga kommissionärer, deras politiska portföljer och de prioriteringar de fastställt för sin femåriga ämbetstid.

Europeiska unionen består av 28 länder med 24 officiella språk. Här får du en glimt av vart och ett av dem som kan hjälpa dig att kika in bakom några av de här dörrarna. Vik ut broschyrens flik med fraser på ditt eget språk så kan du jämföra dem med översättningarna på insidan.

I den här boken för barn (ungefär 9–12 år) berättas historien om Europa på ett enkelt och klart sätt. Den är full av intressanta fakta och färgglada illustrationer. Den ger en levande bild av Europa och förklarar kortfattat vad Europeiska unionen är och hur den arbetar.

Samtliga kommissionärer