Representation i Sverige

Press och media

EU-kommissionens press- och kommunikationsavdelning i Sverige är en länk mellan svenska medier och EU-kommissionens centrala presstjänst i Bryssel.

Vårt mål är att göra information kring förslag och beslut lättillgänglig och att lotsa journalister till rätt talespersoner i Bryssel.  Vi hjälper även till med ackreditering till EU:s institutioner i Bryssel för längre vistelser.

 

 

 

EU-kommissionens centrala pressrum på nätet uppdateras dagligen med nya pressmeddelanden om aktuella förslag till ny lagstiftning, rapporter och uttalanden. Oftast distribueras pressmeddelanden kl. 12.00 i samband med EU-kommissionens dagliga presskonferens i Bryssel då berörda kommissionärer och deras talespersoner presenterar nya förslag och svarar på frågor från journalister på plats.

Presskonferenser kan följas direkt på nätet via TV-kanalen Europe by Satellite eller på plats av föranmälda journalister med giltig presslegitimation. Från Audiovisual Services kan du även ladda ner ljud-, video och bildmaterial från EU-kommissionens aktiviteter. Allt material får användas i syfte att sprida EU-information.

EU-kommissionens representation i Sverige är aktiv i sociala medier. Du träffar oss bl.a. på Twitter och Facebook.

Kontakta representations avdelning för press och media