Representation i Sverige

/sweden/file/aeuropedirect-fondbleujpg_sva.europedirect-fondbleu.jpg

ED

EU-kommissionen inleder via sin representation i Sverige en förslagsinfordran för att välja parter som kan fungera som EUROPA DIREKT-kontor under åren 2021-2025.

Läs mer:

/sweden/file/danielssonpng_svdanielsson.png

Christian Danielsson
copyright EC

Christian Danielsson utnämndes i dag till chef för Europeiska kommissionens representation i Sverige. I denna funktion kommer han att vara den officiella företrädaren för Europeiska kommissionen i Sverige under politisk ledning av ordförande Ursula von der Leyen. Datum för tillträde meddelas senare.

/sweden/file/pride10png_svpride_10.png

Mark Levengood, Evin Incir, Abit Al-Sahlani, Deidre Palacios, Lina Axelsson Kihlblom
Moderator och deltagare i webbinariet. copyright EU-kommissionen, fotograf Stellan Herner, Johannes Frandsén

Streama vårt webbinarium med bl.a Mark Levengood, med start den 31/7, och lära dig mer om HBTQI+ rättigheter i Europa.

Datum: 
31/07/2020 - 09/08/2020

/sweden/file/pride7png_svpride_7.png

EU4LGTBI Quiz Walk
copyright

EU-kommissionens representation i Sverige är stolt partnerorganisation till Stockholm Pride Summer Stream -  en livesänd HBTQI+ festival...

Datum: 
27/07/2020 - 09/08/2020

/sweden/file/pride6png_svpride_6.png

EU-kommissionen i Sverige partner till Pride Stockholm
copyright

EU-kommissionens representation i Sverige är stolt partnerorganisation till Stockholm Pride som i år presenterar en digital version med anledning av viruspandemin. Stockholm Pride Summer Stream är en livesänd HBTQI+ festival som sänds den 31 juli till 2 augusti

/sweden/file/katarina2webjpg_svkatarina_2_web.jpg

Katarina Areskoug Mascarenhas

Kära EU-intresserade!

Ungefär samtidigt som midsommarstängerna restes runt om i Sverige kopplade stats- och regeringscheferna i EU-27 in sina headset och riktade in webbkamerorna (mycket precist så att horderna av medhjälpare som vanligen inte får vara med i alla fall inte syntes i bild) för ett säsongsenligt toppmöte. Covid-19 omöjliggjorde ett fysiskt möte denna gång, men till mitten av juli – om inget oförutsett händer – kommer man att mötas IRL. Det är nog bra. Det är mycket lättare att säga nej till en skärm än till en verklig människa och med otaliga medarbetare i rummet som hittar invändningar mot en överenskommelse. 

/sweden/file/ftftwitterrectangle1jpg_svftf_twitter_rectangle_1.jpg

Vaccinstrategi
copyright

I dag föreslår EU-kommissionen en vaccinstrategi för EU.

Ett samarbete på EU-nivå ökar möjligheterna att hitta effektiva vaccin och att producera tillräckligt mycket för att alla ska få tillgång till vaccin till rimligt pris.

Våra liv kan inte återgå till det normala förrän vi får tillgång till ett effektivt och säkert vaccin mot coronaviruset.

Område: Miljö, konsumentfrågor och folkhälsa

/sweden/file/katarina2webjpg_svkatarina_2_web.jpg

Katarina Areskoug Mascarenhas

Kära EU-vänner!

Efter en makalöst vacker och solig helg i stora delar av landet går vi nu in i midsommarveckan som (som vanligt) väntas bjuda på instabilare väder. Detta inbjuder mig till att genast kasta mig över en oemotståndlig vädermetafor – vi går nämligen även i EU-samarbetet in i en vecka som kommer att bjuda på växlande temperaturer.
 

Pages

Subscribe to Sverige RSS