Representation i Sverige

EU-kommissionen söker ”Junior Representatives” för EU

/sweden/file/2019-09-valentine2018-01png_sv2019-09-valentine_2018-01.png

I love EU

Ansök nu för att bli en av EU-kommissionens ”Junior Representatives” – perfekt för dig som har ett stort intresse för EU och vill utvecklas som kommunikatör och utbildare.

10/01/2020

Som ideell ”Junior Representative” hos EU-kommissionen i Sverige får du en unik möjlighet att delta i vårt arbete med att sprida kunskap och information om EU. Du blir en del av det kommunikationsarbete som vi bedriver runt om i landet. Vi erbjuder dig en möjlighet att lära dig mer om EU och EU-kommissionen, en fortbildning i kommunikation, ett intyg efter insatsperioden och en chans att knyta kontakter och vidga ditt nätverk inför framtiden. Genom en inledande utbildningshelg, som vi bekostar, samt nära kontakt med våra anställda på kontoret i Stockholm ger vi dig chansen att ta dina första karriärsteg inom EU. 

Ditt uppdrag är att under ett år genomföra minst 5 föreläsningar på gymnasie- och universitetsskolor, kommuner, myndigheter, företag och organisationer. Du ges även möjlighet att bidra med idéer och material till våra digitala kommunikationsplattformar. Som ”Junior Representative” är du engagerad på volontärbasis. Ekonomisk ersättning utgår för utbildningshelgen samt resor till uppdraget.

Vi söker dig som:

  • är mellan 18-26
  • studerar eller har studerat, inom relevant område
  • har stort intresse och engagemang för EU och dess frågor
  • är bekväm att prata inför folk
  • kan delta på utbildningshelgen i Stockholm 21 (kväll) - 22 februari
  • kan genomföra minst 5 presentationer i ditt närområde

Vi söker ungdomar från olika delar av Sverige med varierande erfarenhet och bakgrund.

Hur blir jag EU-kommissionens ”Junior representative”?

Ansök senast 26 januari. Skicka din ansökan bestående av ett kort personligt brev eller en videopresentation (max 2 min) samt CV (max 1 sida) till comm-rep-sto-rsvp@ec.europa.eu Ange om du kan delta vid den obligatoriska utbildningshelgen samt vilken region du kommer att bo i. Vid frågor kontakta: Isaac.MINTZ@ec.europa.eu