Representation i Sverige

Start

 • EU-Sverige

  EU-dag i Lund den 19 mars 2018

  EU-kommissionens representation i Sverige, tillsammans med universitet och kommuner, är ute på Sverigeturné vid universiteten för att belysa olika EU-frågor och uppmuntra till debatt och diskussion om vilket EU det svenska folket vill ha.

  Den 19 mars är vi på Lunds universitet. Alla aktiviteter inklusive mat och dryck är gratis och öppna för både studenter och allmänhet. Observera att anmälan är obligatorisk.

  Program och anmälan

 • State of the European Union

  #SOTEU – Junckers linjetal  

  13 september klockan 9.00 håller EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sitt årliga linjetal om tillståndet i EU. Talet hålls inför Europaparlamentet i Strasbourg men kan ses på nätet (http://europa.eu/!Kq38bW  – originalljud, http://europa.eu/!Pg47nT – svensk tolkning) och i direktsändning på SVT Forum i SVT2.

Nyheter
Juvenes Translatores 2018 August Falkman
02/02/2018

Nu har vinnarna av översättningstävlingen Juvenes Translatores korats. I Sverige vann August Falkman från Tyska skolan i Stockholm.  Han hade gjort en utmärkt översättning från engelska till svenska.  I april får han tillsammans med vinnarna från övriga medlemsländer åka till Bryssel för att vara med på en prisceremoni och göra ett studiebesök på generaldirektoratet för översättning.

"Det känns jättebra", säger August Falkman. "Jag hade inte förväntat mig att vinna. Jag skulle kunna tänka mig att jobba som översättare i framtiden. Innan jag började på Tyska Skolan pratade jag bara svenska – nu kan jag också engelska, tyska, hyfsad franska och lite latin. Det blir väldigt roligt att åka ner till Bryssel – även om jag missar min lillebrors födelsedag."

Ungdomar som läser
18/01/2018

EU-kommissionen introducerar en ny utbildningssatsning med fokus på nyckelkompetenser för livslångt lärande och de digitala färdigheter morgondagens EU-medborgare bör tillskansa sig. Åtgärder för att öka kunskapen om EU och främja gemensamma värderingar ingår även i satsningen.

Evenemang
Vinterbild Paris

Labour market reform is a political priority for Emmanuel Macron's Presidency and at the top of the policy agenda for the French government. Labour market policies are also key to the Swedish government and a top priority for the European Commission. At this seminar, Pierre-André Imbert, Adviser for Social Affairs to President Macron, will present French labour market reforms and policy approaches, in general and regarding vocational training, which is a huge challenge for France. In an...

Datum:
 • 21/02/2018
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65, 2nd floor, Stockholm
EU-dag

EU-kommissionens representation i Sverige, tillsammans med universitet och kommuner, är ute på Sverigeturné vid universiteten för att belysa olika EU-frågor och uppmuntra till debatt och diskussion om vilket EU det svenska folket vill ha. Den 19 mars är vi på Lunds universitet. Alla aktiviteter inklusive mat och dryck är gratis och öppna för både studenter och allmänhet.

Datum:
 • 19/03/2018