Representation i Sverige

Evenemang

event20190306

Välkomna den 26 mars till ett seminarium i Europahuset med bl.a. EU-minister Hans Dahlgren om dessa frågor som är mer aktuella än någonsin. Brexit, migrationsströmmar, hoten mot frihandeln och rättsstaten, liksom det förändrade säkerhetspolitiska läget, klimatkrisen och lanseringen av den sociala pelaren, gör diskussionen om EU:s framtid än mer angelägen.

Datum:
  • 26/03/2019
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65 (plan 2), Stockholm

Vad är EU:s sociala pelare och varför har den tillkommit? Vilken är dess politiska betydelse? Vilken roll ska EU ha i frågor om sysselsättning och socialpolitik? Påverkas den svenska arbetsmarknadsmodellen av EU:s sociala pelare?

Datum:
  • 27/03/2019
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65 (plan 2), Stockholm
Handelspolitik

Vi har under det senaste året sett en upptrappad handelskonflikt mellan Kina och USA, men också höjda tullar i handeln mellan EU och USA. Välkommen till ett seminarium den 27 mars som arrangeras av  EU-kommissionen i Sverige tillsammans med tankesmedjan Global Utmaning, där vi går igenom vilka mål och vilken roll som EU har i det internationella handelsspelet. Vi diskuterar också det aktuella förhandlingsläget mellan USA och Kina resp. USA och EU samt vilka de största handelspolitiska...

Datum:
  • 27/03/2019
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm
Europadagen 2018

På Europadagen den 9 maj firar hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. Det är också ett tillfälle för diskussion om EU:s framtid. Fullständigt program och inbjudan publiceras här inom kort.

Datum:
  • 09/05/2019
Plats:
Centralstationen, Stockholm & Europahuset, Stockholm