Representation i Sverige

EU, USA och Kina – vad händer i det globala handelsspelet?

/sweden/file/p038602-951027jpg_svp038602-951027.jpg

Cecilia Malmström
copyright Europeiska unionen

Välkommen till ett seminarium den 14 december med EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström om EU:s roll i det globala handelsspelet och de pågående handelskonflikterna mellan bl.a. USA och Kina. Vi diskuterar även vad det nya handelsavtalet mellan EU och Japan innebär för svenska företag och Europa.

Datum: 
14/12/2018 - 10:00 - 11:30

Vi har under det senaste halvåret sett en upptrappad handelskonflikt mellan Kina och USA, men också höjda tullar i handeln mellan EU och USA. Vi gör i detta seminarium en avstämning av förhandlingsläget, utreder vad konflikterna egentligen handlar om och diskuterar vilka möjligheter det finns att nå lösningar.

Samtidigt finns det en annan trend. Ökad amerikansk protektionism för EU närmare andra handelspartners. Cecilia Malmström kommer till Europahuset direkt från Strasbourg, där handelsavtalet mellan EU och Japan just röstats om. Detta avtal är världens största bilaterala handelsavtal någonsin då det omfattar mer än en fjärdedel av världens BNP. Vad innebär avtalet för svenska företag och för EU?

Välkommen till ett spännande seminarium med EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström, Kina-experten Malin Oud från Raoul Wallenberg Institute och Anna Wieslander från Atlantic Council. Samtalet modereras av Willy Silberstein.

Datum: fredagen den 14 december

Tid: kl. 10.00 – 11.30 (registrering från kl. 9.30, lunch-wraps serveras från kl 11.30)

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm

Anmälan: https://europa.eu/!wX89hM – senast den 12 december

Seminariet kommer att hållas på svenska och sänds på SVT Forum samt live via vår Facebooksida för dem som inte kan vara på plats https://www.facebook.com/EUkommissionen/