Representation i Sverige

Medborgardialog om rättvisa jobb och tillväxt - 16/11 i Göteborg

/sweden/file/mt-cm-yjjpg_svmt-cm-yj.jpg

Marianne Thyssen, Cecilia Malmström, Ylva Johansson

Räcker min kompetens för att jag ska kunna behålla mitt jobb i framtiden? Hur kan jag bli en del av samhället i mitt nya hemland och få ett rättvist jobb? Tar EU sitt sociala ansvar i andra delar av världen? Hur kan vi förbättra EU tillsammans?

Välkommen att delta i vår medborgardialog och gör din röst hörd om hur EU och medlemsländerna på ett bättre sätt skulle kunna lösa samhällsproblemen inför toppmötet om rättvisa jobb och tillväxt följande dag! Ta även chansen att berätta hur du tycker att EU ska hantera framtida utmaningar och möjligheter!

Träffa Cecilia Malmström, kommissionär med ansvar för handel, Marianne Thyssen, kommissionär med ansvar för sysselsättning och Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister den 16 november på Göteborgs universitet – Handelshögskolan. Under en och en halv timme kommer kommissionärerna och ministern att ge sina åsikter och svara på dina frågor.

Datum: 
16/11/2017 - 17:00 - 18:30

Medborgardialogen äger rum dagen före toppmötet om rättvisa jobb och tillväxt i Göteborg för vilket Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Sveriges statsminister Stefan Löfven står värd. Bland annat följande frågor kommer att diskuteras: hur kommer man in på arbetsmarknaden, trygga och goda förhållanden på arbetsmarknaden och en lyckad övergång på arbetsmarknaden.

Medborgardialogen hålls på engelska och tolkas till svenska.

Här kan du läsa mer om EU:s sociala dimension och vitboken om EU:s framtid.

Datum: Torsdagen den 16 november
Tid: 17.00-18.30

(kaffeservering, registrering och säkerhetskontroll från kl. 16.15).

Endast mindre väskor får tas med in i lokalen.

Det går inte längre att anmäla sig till medborgardialogen, men det kan finnas lediga platser om ni kommer till Handelshögskolan. Dialogen sänds också live på Facebook https://www.facebook.com/EUkommissionen/

För att ställa frågor på Twitter, använd: #EUdialogues