Representation i Sverige

Start

 • EU-Sverige

  EU-dag i Lund den 19 mars 2018

  EU-kommissionens representation i Sverige, tillsammans med universitet och kommuner, är ute på Sverigeturné vid universiteten för att belysa olika EU-frågor och uppmuntra till debatt och diskussion om vilket EU det svenska folket vill ha.

  Den 19 mars är vi på Lunds universitet. Alla aktiviteter inklusive mat och dryck är gratis och öppna för både studenter och allmänhet. Observera att anmälan är obligatorisk.

  Program och anmälan

 • State of the European Union

  #SOTEU – Junckers linjetal  

  13 september klockan 9.00 håller EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sitt årliga linjetal om tillståndet i EU. Talet hålls inför Europaparlamentet i Strasbourg men kan ses på nätet (http://europa.eu/!Kq38bW  – originalljud, http://europa.eu/!Pg47nT – svensk tolkning) och i direktsändning på SVT Forum i SVT2.

Nyheter
07/03/2018

Europeiska kommissionens representation i Sverige publicerar en ny förslagsinfordran i syfte att välja ut ytterligare parter som ska driva Europa direkt-informationskontor (EDIC) för åren 2018–2020. Utvalda sökande beviljas ett verksamhetsbidrag och tekniskt bistånd för att utföra en rad kommunikationsrelaterade uppgifter.

Sverige och EU
26/02/2018

Mest positivt inställda till EU i Sverige är ungdomar i åldern 15 till 24 och precis som majoriteten av EU-medborgarna anser svenskarna att migration är EU:s viktigaste fråga.

Evenemang
Svenska flaggan

Den 21 mars kl. 08.30-11.00 anordnar vi ett seminarium för att presentera och diskutera EU-kommissionens årliga landrapport om Sveriges ekonomi och ekonomiska utmaningar, som publiceras den 7 mars.

Datum:
 • 21/03/2018
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm