Representation i Sverige

Start

Nyheter

/sweden/file/absolutvision-82tpeld0e4-unsplashjpg_svabsolutvision-82tpeld0_e4-unsplash.jpg

New European Bauhaus
copyright Unsplash

Kulturprojektet som lanseras av EU-kommissionen idag för ett nytt europeiskt Bauhaus, är ett kreativt initiativ som ska formge framtidens europeiska vardag genom ett samarbete mellan EU:s alla medlemsländer, liksom över gränserna mellan vetenskap och teknik, konst, kultur och social inkludering.

/sweden/file/christiandanielssonphotojpg_svchristian_danielsson_photo.jpg

Christian Danielsson
copyright

Kära EU-intresserade,
Med den första krönikan på det nya året vill jag för det första önska er alla ett gott nytt år! Utan att gå in på detaljerna, så måste ändå konstateras att 2020 var ett krävande år. Idag finns dock en hel del som pekar mot att 2021 blir bättre och kommer att innehålla en hel del positiva element för det europeiska samarbetet.

Evenemang

/sweden/file/cancerseminariumfbpng_svcancerseminarium_fb.png

Aron Andersson deltar i seminariet om EU:s cancerstrategi
copyright

Kampen mot cancer är en av EU-kommissionens folkhälsoprioriteringar  och den 3 februari presenteras EU:s nya cancerplan. Det är europeisk plan för att minska antalet cancerfall och öka överlevnad genom att hjälpa EU:s medlemsländer förebygga cancer och förbättra cancervård. Syftet är att öka livskvalité och minska lidande för cancerpatienter och göra EU ledande i arbetet med att besegra cancer.

Datum: 
05/02/2021