Representation i Sverige

Start

  • #SOTEU 2018

    Hur mår EU idag – och vilka är EU:s viktigaste utmaningar i framtiden? Missa inte EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers sista linjetal före EU-valet - #SOTEU

    12/9 kl. 9:00 kan du följa talet på vår Facebooksida.

Nyheter
Ensam man
27/11/2018

I Sverige lider fler av kronisk depression än i andra EU-länder, visar en ny rapport från EU-kommissionen och OECD. Detta trots att vi lever "bättre" än andra EU-medborgare och toppar listor över fysisk hälsa.

Ekonomisk utveckling sedan 2014
21/11/2018

Kommissionen lägger fast EU:s ekonomiska och sociala prioriteringar för 2019, yttrar sig om medlemsländernas utkast till budgetplaner och bekräftar att det för Italiens del föreligger en särskilt allvarlig överträdelse av kraven i stabilitets- och tillväxtpakten. För första gången är Grekland integrerad i europeiska planeringsterminen.

Evenemang
Cecilia Malmström

Välkommen till ett seminarium den 14 december med EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström om EU:s roll i det globala handelsspelet och de pågående handelskonflikterna mellan bl.a. USA och Kina. Vi diskuterar även vad det nya handelsavtalet mellan EU och Japan innebär för svenska företag och Europa.

Datum:
  • 14/12/2018
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm