Representation i Sverige

Start

  • #SOTEU 2018

    Hur mår EU idag – och vilka är EU:s viktigaste utmaningar i framtiden? Missa inte EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers sista linjetal före EU-valet - #SOTEU

    12/9 kl. 9:00 kan du följa talet på vår Facebooksida.

Nyheter
EDLangs2018
26/09/2018

Glad vinnare av språkdagens musiktävling är den 17-årige multilingvisten Lia Lindman med sin egenkomponerade kärleksförklaring till det spanska språket. "Jag är en språknörd, jag kan prata fem språk. Och jag älskar musik, jag kan spela fiol, piano, orgel, gitarr och ukulele". Lia vinner därmed en språkresa värd 20 000 kronor.

Cecilia Malmstrom during a ministerial meeting of the Alliance for Torture-Free Trade.
25/09/2018

Vid ett ministermöte under FN-veckan i New York enades fler än 60 länder om att inleda arbetet mot ett FN-förbud mot handel med tortyrredskap och dödstraffs-materiel. EU-kommissionär Cecilia Malmström, initiativtagare bakom samarbetet, stod som värd för ministermötet i Alliance for Torture-Free Trade på måndagkvällen, svensk tid.

Evenemang
Handel

Välkommen till ett seminarium den 17 oktober där vi försöker reda ut vad handelskonflikterna mellan EU, USA och Kina egentligen handlar om och vad läget är just nu. Och vilken roll – om någon – spelar WTO i allt detta?

Datum:
  • 17/10/2018
Plats:
Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm
EU:s utbildningsöversikt 2018

Utbildningsdepartementet och EU-kommissionen bjuder in till ett seminarium i samband med lanseringen av kommissionens årliga utbildningsöversikt. Översikten, som i år har ett särskilt fokus på demokrati- och medborgarskapsfrågor inom utbildningsväsendet, presenteras av representanter för EU-kommissionens generaldirektorat för utbildning och kultur. Forskare och representanter för svenska myndigheter inom...

Datum:
  • 22/10/2018
Plats:
Centralposthuset, Aulan, plan 6, Mäster Samuelsgatan 70, Stockholm