Representation i Sverige

Start

  • #SOTEU 2018

    Hur mår EU idag – och vilka är EU:s viktigaste utmaningar i framtiden? Missa inte EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers sista linjetal före EU-valet - #SOTEU

    12/9 kl. 9:00 kan du följa talet på vår Facebooksida.

Nyheter
Höstprognos 2018
09/11/2018

Brexit, fortsatta handelsspänningar och ökad global osäkerhet. EU-kommissionens höstprognos visar på nya tider för den europeiska ekonomin. Medlemstaternas ekonomier fortsätter att växa men i en betydligt långsammare takt än tidigare.

Björn Lindholm, praktikant ht 2018
26/10/2018

USA, Kina, Ryssland, Syrien, EU, Sverige – hur påverkar de varandra? Och hur mycket har du att säga till om? Mer än du tror, i alla fall om du frågar Björn, masterstudent i internationella relationer.

– Jag hoppas kunna bygga broar mellan länder och individer, säger han.

Evenemang
landscape

Den 14 november bjuder SKL in till nationell dialog om sammanhållningspolitiken. Konferensen anordnas i samarbete med EU-kommissionen, Europaforum Norra Sverige, SKLs paraplyorganisation i Bryssel CEMR och tio andra EU-medlemsländers regioner, och kan ses som en avslutning på den serie om åtta regionala dialogkonferenser som hölls under våren.

Datum:
  • 14/11/2018
Plats:
Folkets Hus, Stockholm
Sverige och EU - flaggor

EU-kommissionens representation i Sverige,  tillsammans med Europaparlamentet och UHR, är ute på Sverigeturné vid universiteten för att belysa olika EU-frågor och uppmuntra till debatt och diskussion om framtidens EU. Den 14 november kommer vi till Linköpings universitet. Alla aktiviteter inkl. mat och dryck är gratis och öppna för både studenter och allmänhet. Välkomna!

Datum:
  • 14/11/2018
Plats:
Linköpings universitet, Sal C4, C-huset, Campus Valla