Representació a Barcelona

Publicacions

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona s'encarrega de la traducció i l'edició en català d'un bon nombre de publicacions oficials.

Des d'aquesta pàgina podeu descarregar-vos alguns exemples del catàleg de publicacions en català.

Les edicions en paper les trobareu als diferents punts de la xarxa d'informació Europe Direct i a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

A més a més, podeu trobar totes les publicacions que edita la UE en aquesta pàgina web

PUBLICACIONS D'INFORMACIÓ GENERAL


La UE i JO

/spain/barcelona/file/capture13png_cacapture_13.png

La UE i JO
La UE i JO

Si teniu entre catorze i divuit anys i voleu saber més coses sobre la Unió Europea, aquesta publicació us pot ajudar. Hi descobrireu el procés de construcció de la Unió Europea, els valors que compartim, qui s'hi encarrega de què i les repercussions que tenen tots aquests factors en el nostre dia a dia. A més, coneixereu els nombrosos reptes a què ha de fer front actualment la UE, uns reptes que probablement també afectaran el vostre futur.

Descarrega't la publicació

Llibre blanc sobre el futur d'Europa

/spain/barcelona/file/whitepaperwebpng_cawhite_paper.web_.png

El Llibre blanc que va presentar la Comissió Europea l'1 de març exposa possibles vies per al futur d'Europa davant del gran nombre de reptes que afronta, des de la globalització o l'impacte de les noves tecnologies a la societat i l'ocupació als problemes de seguretat i l'auge dels populismes. El Llibre blanc exposa cinc escenaris possibles cap a on la Unió podria evolucionar.

Descarrega't la publicació

Deu prioritats per a Europa

/spain/barcelona/file/portada10prioriatsjpg_caportada10prioriats.jpg

La Unió Europea ha de fer front a problemes mai vistos, que van des de l'alta desocupació, l'alentiment del creixement econòmic, les incerteses econòmiques i l'enorme dèficit d'inversions a la pressió migratòria o els reptes en matèria ambiental i de seguretat. Per donar-hi resposta, Jean Claude Juncker ha establert deu prioritats clau, que s'expliquen en aquesta publicació, i que són el principal objectiu de les institucions de la UE.

Descarrega't la publicació

Europa en 12 lliçons

/spain/barcelona/file/portada12lliconsjpg_caportada12llicons.jpg

Per a què serveix la Unió Europea? Per què i com va començar tot plegat? Com funciona la UE? Què ha aconseguit la UE per als seus ciutadans i quins reptes té al davant actualment?

Aquestes són algunes de les qüestions que planteja Pascal Fontaine, expert en la UE, en aquesta edició de la seva popular publicació Europa en dotze lliçons. Pascal Fontaine va ser assistent de Jean Monnet i professor de l'Institut d'Études Politiques de París.

Descarrega't la publicació

El funcionament de la Unió Europea

/spain/barcelona/file/portadajpg_caportada.jpg

Com es prenen les decisions a la UE, quines són les institucions responsables de prendre-les? Aquesta publicació fa un repàs a la manera com s'elabora la legislació europea i ofereix informació sobre les institucions, agències i òrgans de la UE.

Descarrega't la publicació

Viatjant per Europa

/spain/barcelona/file/portadaviatjantpereuropajpg_caportadaviatjantpereuropa.jpg

En aquest tríptic hi trobareu consells pràctics per poder viatjar per la UE: quina documentació us cal, en quins països podeu fer servir l'euro, seguretat viària, drets dels passatgers o assistència sanitària entre d'altres. També hi ha un mapa d'Europa. Aquesta guia és imprescindible si voleu viatjar per la UE.

Descarrega't la publicació

Declaració Schuman en català

El 9 de maig de 1950, gairebé cinc anys després del final de la Segona Guerra Mundial, el ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, anunciava la proposta del govern francès de crear la Comunitat Europea del Carbó i de ľ Acer, el primer pas per garantir que França i Alemanya no s’enfrontessin mai més en una guerra. La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha traduit la Declaració Shuman al català.

Descarrega't la publicació

PUBLICACIONS SOBRE TEMES ESPECÍFICS

Erasmus+

/spain/barcelona/file/portadaerasmusjpg_caportadaerasmus.jpg

Guia sobre les oportunitats que ofereix la Unió Europea en matèria d'ensenyament, formació professional, polítiques de joventut i pràctica de l'esport

Descarrega't la publicació

Les 10 principals idees errònies sobre el TTIP

/spain/barcelona/file/portadattip-jpg_caPortadaTTIP .jpg

"El TTIP obligaria els governs a privatitzar els serveis públics", "El TTIP afebliria les normatives de la UE. Aquestes són algunes de les frases que sovint sentim sobre l'Acord de lliure comerç entre la UE i els EUA. Són falses. Aquesta publicació explica perquè algunes de les coses que es diuen sobre el TTIP no són veritat i dóna dades sobre l'acord.

Descarrega't la publicació

La UE en un cop d'ull: Agricultura

/spain/barcelona/file/portadaagriculturajpg_caportadaAgricultura.jpg

La política agrícola comuna  (PAC) és la responsable de posar-nos el menjar a taula id e produir productes sans, de qualitat i segures a un preu just i assequible. Amb els anys, la PAC ha anat evolucionant per dona resposta a les nostres preferències dels ciutadans en funció de les circumstancies econòmiques del moment. Aquesta publicació explica perquè necessitem una política agrícola comuna, com funciona la PAC i els reptes de cara al 2020.

Descarrega't la publicació

Europa Creativa

/spain/barcelona/file/portadacreativeeuropejpg_caportadacreativeeurope.jpg

En aquesta publicació hi trobareu informació sobre les oportunitats de finançament per al sector audiovisual i cultural que ofereix el programa Europa Creativa i sobre el nou suport amb què podeu comptar si necessiteu que us concedeixin un préstec.

Descarrega't la publicació


PUBLICACIONS PER A NENS

Explorem Europa

/spain/barcelona/file/portadaexploremeuropa-jpg_caPortadaExploremEuropa .jpg

Aquesta publicació per a nens i nenes de nou a dotze anys aproximadament explica la història europea de manera clara i planera, és plena de fets interessants i d'il·lustracions en color, s'hi descriu Europa de manera entretinguda i s'hi detalla què és i què fa la Unió Europea.

Descarrega't la publicació