Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

Concurs articles
23/04/2018

Les institucions europees a Barcelona llancen aquest Sant Jordi l'onzena edició del Concurs d'Articles sobre la UE, una iniciativa que vol encoratjar els joves universitaris o recent llicenciats a pensar i a escriure sobre la Unió Europea. Els joves de fins a trenta anys que hi vulguin participar podran fer-ho enviant un article periodístic fins el proper 27 de maig. Aquest certamen s'organitza amb la col·laboració de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i del diari ARA.

Postals
17/04/2018

La Unió Europea ha dedicat l'any 2018 al Patrimoni Cultural, un tribut a tota l'herència rebuda, ja sigui material, immaterial o digital. Per celebrar-ho , la Representació de la Comissió Europea a Barcelona llança el concurs #PatrimoniUE i demana als ciutadans que facin una foto d'allò que per a ells sigui patrimoni cultural i ho publiquin a les xarxes socials.

Contaminació de l'Aire
16/04/2018

El projecte AIRUSE, que té l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire al sud d'Europa i ha dut a terme diferents accions i estudis a Barcelona, és un dels sis LIFE green city projects finalistes per guanyar la categoria Premi d'elecció del públic dels Premis LIFE de protecció del medi ambient.

ERC Advanced Grants
09/04/2018

El Consell de Recerca Europeu (ERC) acaba de fer públics els noms dels investigadors que rebran una beca de 2 milions i mig d'euros per als propers cinc anys per finançar la seva recerca avançada. En total s'atorgaran 269 subvencions de les quals set aniran a parar a centres de recerca o universitats catalanes. Entre els estudis que rebran fons europeus s'hi troba el projecte de l'investigador Jordi Sunyer que estudia com la contaminació atmosfèrica pot afectar al desenvolupament del cervell dels nadons.

DyCare
04/04/2018

L'empresa barcelonina DyCare treballa per desenvolupar solucions portàtils en el camp de la rehabilitació mèdica i és una de les 57 pimes seleccionades per la Comissió Europea per rebre fins a 2,5 milions d'euros en la darrera convocatòria de l' SME Instrument, un programa de la UE per ajudar les empreses europees a dur a terme projectes innovadors.

portabilitat
28/03/2018

A  partir del proper 1 d'abril els ciutadans europeus podran accedir als continguts online que hagin comprat a casa des de qualsevol país de la UE. Després de l'eliminació de les tarifes de roaming, el juny del 2017, aquest és un altre gran pas cap a la construcció d'un autèntic Mercat únic digital.

Mari Pau Ginebra
23/03/2018

El premi europeu per a les Dones Innovadores té l'objectiu de reconèixer aquelles dones que han dut al mercat iniciatives innovadores excepcionals. La Comissió ja ha anunciat les dotze finalistes que competiran enguany per endur-se el premi i entre elles s'hi troba la cofundadora i presidenta de l'empresa Mimetis, la catalana Maria Pau Ginebra.

WIFI4EU
20/03/2018

La iniciativa Wifi4EU ofereix bons per un valor de 15 000 euros als municipis que instal·lin wifi en els seus espais públics, com ara biblioteques, museus, parcs o places. Tal com va dir el president Juncker el 2016 en el seu discurs sobre l'estat de la Unió, l'objectiu és interconnectar per wifi gratuït d'aquí al 2020 tots els municipis d'Europa. Els municipis poden fer servir els bons Wifi4EU per instal·lar wifi gratuït als espais públics de les seves viles. Només n'han d'assumir els costos de manteniment.

Equip Smart Fooding
19/03/2018

Es calcula que el sobrecost que ha d'assumir una família on hi hagi un sol membre que pateixi una intolerància o una al·lèrgia alimentària és de 1.000 euros anuals. A més, és clar, de les dificultats que representa trobar productes substitutius de qualitat. Davant d'aquests reptes Smart Fooding proposa una plataforma de venda per internet de productes per a dietes especials i alimentació bio. Aquesta start-up barcelonina que va engegar la seva activitat el maig del 2017 acaba de rebre 100.000 euros de fons europeus a través de KATANA, una iniciativa finançada pel programa de recerca i innovació de la UE amb l'objectiu de donar un impuls a les petites empreses del sector agroalimentari europeu. Alexandre Raksanyi, un dels socis de Smart Fooding, assegura que "ser un dels guanyadors de KATANA ha estat un gran impuls. És molt important tant pels diners, que ens permeten seguir treballant en el desenvolupament de la nostra plataforma, com pel reconeixement que ens dona davant del públic i dels inversors"

Reunió dels socis d'UNINTEGRA a Grècia
09/03/2018

El Fons d'Asil, Migració i Integració de la Comissió Europea (AMIF) cofinança des del 2016 el Projecte UNINTEGRA, gestionat per un consorci integrat per la Universitat de Santiago de Compostela, la Fundació Acsar, la Universitat de Vic i d'altres universitats europees. UNINTEGRA compta amb socis al terreny, com la Universitat d'Atenes o el Fòrum Grec dels Migrants.

Pages