Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

Roberto Viola
19/03/2019

El director general de Xarxes de Comunicació, Roberto Viola, rep el premi destacant l'experiència de Catalunya com a "ecosistema d'innovació que pot inspirar moltes altres regions europees".

XII edició concurs articles
18/03/2019

Les institucions europees a Barcelona llancen la 12a edició del Concurs d'articles sobre la UE. Enguany es demana als joves estudiants o recent graduats que escriguin un article d'opinió o d'informació sobre les eleccions europees. Els guanyadors veuran el seu article publicat i participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les. El període de recepció d'articles serà entre el 18 de març i el 21 d'abril.

megaprojectes
13/03/2019

El projecte, liderat per l'investigador Markkus Lehtonen estudiarà com les controvèrsies públiques generades sobre els megaprojectes poden millorar la seva avaluació. El projecte es durà a terme a la UPF entre febrer de 2019 i gener de 2021 sota la supervisió del professor Albert Presas i Puig.

european mobility week
11/03/2019

Gdynia (Polònia) i Lisboa (Portugal) són les altres dues ciutats finalistes del premi que reconeix l'esforç de les ciutats per promoure una mobilitat urbana sostenible. Paral·lelament, també s'atorguen premis a ciutats petites, així com a aquelles amb una millor planificació urbana sostenible. El proper 21 de març es donarà a conèixer la ciutat guanyadora.

MicroBank
11/03/2019

Un acord entre el Fons Europeu d'Inversions i l'entitat MicroBank destinarà 50 milions a través de microcrèdits durant dos anys i mig a mig miler d'empreses.

dia de la dona
07/03/2019

La igualtat entre homes i dones és un valor fonamental de la Unió Europea. En el Tractat de Roma, al 1957, s'estableix el principi d'igual retribució per al mateix treball i des d'aleshores la UE ha treballat per a la igualtat de gènere. Europa és un dels llocs del món més segurs i equitatius per a les dones però encara hi ha problemes importants com ara la bretxa salarial o la violència contra les dones que cal seguir combatent.

Com a casa enlloc
05/03/2019

La campanya s'ha iniciat aquest dilluns i s'allargarà durant quinze dies amb l'objectiu de donar a conèixer els beneficis que la Unió Europea aporta als joves en termes de movilitat.

Category:
Cultura, educació i joventut
moVET.europe
04/03/2019

Deu joves catalans que van estudiar en els centres educatius de formació professional dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts i a l'Institut La Guineueta de Barcelona van participar en el projecte pilot finançat per la Comissió Europea moVET.europe per fer unes pràctiques de sis mesos a Alemanya. Alguns dels participants van decidir quedar-s'hi a treballar.

Simone Veil
27/02/2019

Amb la mirada posada en el Dia internacional de la dona que se celebra el pròxim 8 de març, la campanya #EUWomen té l'objectiu de recordar figures tan importants de la història europea com ara Simone Veil, Marie Curie, Marine Fontaine o Sofia Corradi.

fake news
26/02/2019

Un treball sobre la propagació de les fake news de Fabrizio Germano, Vicente Gómez i Gaël Le Mens, investigadors dels Departaments d'Economia i Empresa i de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF, ha estat acceptat a la conferència internacional The Web Conference, que se celebrarà del 13 al 17 de maig a San Francisco (EUA). L'estudi compta amb finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC), que beca investigadors d'alt nivell perquè dugin a terme treballs de recerca punters.

Pages