Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

Barcelona capital europea de la mobilitat urbana
14/12/2018

La Unió Europea ha escollit el consorci format per Barcelona i 12 ciutats més, 17 empreses i 18 universitats, entre elles la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i SEAT, per instal·lar a la ciutat el Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la seu de la comunitat europea encarregada de buscar solucions innovacions en mobilitat urbana

Premi d'Arquitectura Contemporània de la UE 2019
11/12/2018

Un total de 383 obres de 38 països diferents han estat nominades per participar en la setzena edició del premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea –Mies van der Rohe que s'organitza cada dos anys amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència i la innovació en el camp de l'arquitectura i reflexionar sobre la transformació de l'entorn construït a Europa.

Wifi4EU
10/12/2018

La Comissió Europea ha anunciat els resultats de la primera convocatòria de Wifi4EU, on Catalunya ha estat la comunitat autònoma de l'estat amb més municipis seleccionats. Un total de 2.800 municipis de tot Europa es beneficiaran de 15.000€ per instal·lar punts wifi gratuïts en espais públics com ara ajuntaments, biblioteques o parcs. El pressupost total de la convocatòria és de 42 milions d'euros.

Incendis Forestals
05/12/2018
  • La Representació de Barcelona ha subtitulat la campanya al català

Un seguit de vídeos de menys de 10 minuts formen la campanya "EU that protects" que ajuda a entendre com funciona la cadena de cooperació transfronterera a Europa en àmbits tan importants com la lluita contra els incendis forestals o el tràfic d'éssers humans.

Nit del cinema europeu
03/12/2018

El 4 de desembre a les 19h00 els cinemes Verdi acolliran la projecció de la pel·lícula "Rojo" per celebrar la Nit del cinema europeu. La capital catalana és una de las ciutats europees que participarà en aquest esdeveniment que tindrà lloc a diverses ciutats europees la primera setmana de desembre.

Geoblocking
03/12/2018

A partir del 3 de desembre l'anomenat "geoblocking" estarà prohibit a tota la UE. Això vol dir que qualsevol ciutadà europeu podrà comprar online en una pàgina web d'un altre estat membre sense patir cap tipus de restricció. Es tracta d'un altre pas important en l'avanç cap a un Mercat Únic Digital i se suma a les fites assolides fins ara com l'eliminació del Roaming o la portabilitat de dades mòbils.

Fundació Pasqual Maragall
30/11/2018

Aquesta setmana s'han donat a conèixer els guanyadors dels millors projectes espanyols finançats amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional coneguts com FEDER. La construcció del nou edifici per a la Fundació Pasqual Maragall que fa recerca sobre l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives relacionades va obtenir el segon premi.

Category:
Ciència i tecnologia
Nova York
27/11/2018

El programa Cooperació Urbana Internacional de la Unió Europea permet a les ciutats i regions europees d'associar-se amb municipis d'altres continents per intercanviar coneixement i experiències. Barcelona i Nova York participen en aquest programa amb un projecte centrat en l'habitatge assequible, un repte que afronten ambdues ciutats.

Luis Berruete, CEO de Creas impacto; Uli Grabenwarter, director adjunt del FEI, Maren Siemers, responsable d'informació i  comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; i Xavier Pont, CEO de Ship2b
26/11/2018
  • El Fons Europeu d'Inversions també atorga 10 milions d'euros a Creas Impacto, el primer fons institucional d'impacte social d'Espanya, amb els quals podrà finançar empreses socials

En el marc de la cinquena edició del Ship2B Impact Forum que ha tingut lloc a Barcelona, el Banc Europeu  d'Inversions (FEI) ha signat dos acords per valor de 13 milions d'euros amb l'objectiu de donar suport a les empreses socials.  

Rosalía
21/11/2018

Rosalía ha guanyat la primera edició dels Music Moves Europe Talent Awards en la categoria de RnR/Urban. Aquests nous premis, organitzats pel festival ESNS amb la col·laboració de la Comissió Europea, tenen l'objectiu de donar suport a artistes europeus i ajudar-los a impulsar les seves carreres professionals.

Pages