Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

Pla Accio Planeta
13/12/2017

La Comissió Europea ha participat en la Cimera «One Planet», organitzada pel president de França, Emmanuel Macron, a París. En aquesta cimera, la Comissió ha presentat un nou Pla d'Acció per al Planeta que inclou 10 iniciatives per aconseguir una economia neta i moderna i una societat més justa.

Erasme
11/12/2017

Durant els seus trenta anys d'història, el programa conegut com el "més exitós de la UE" ha tingut un impacte important en la vida de milions de joves europeus. Alguns afirmen que els ha ajudat a créixer personalment, d'altres que els ha brindat l'oportunitat de poder viure una primera experiència lluny de la seva ciutat i n'hi ha que fins i tot hi van trobar la seva parella i mare o pare dels seus fills. L'Erasmus també ha estat, a vegades, una font d'inspiració per a artistes: músics, escriptors, dibuixants o poetes s'han servit d'aquesta experiència de vida per fer les seves obres. És el cas dels protagonistes del vídeo #JoSocErasme: David Carabén de Mishima, Joan Enric Barceló dels Amics de les Arts, Elena Martín directora i protagonista de la pel·lícula "Júlia ist", i la il·lustradora Amaia Arrazola.

Sarah Sheldon
07/12/2017

La Sarah Sheldon és una jove anglesa de 23 anys que està participant en un programa de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat. Va estudiar Conservació, Biologia i Ecologia a la Universitat d'Exeter i ha decidit col·laborar amb el Centre de Recuperació de Primats de la Fundació MONA, amb seu a Riudellots de la Selva (Girona), durant un any.  El Cos Europeu de Solidaritat celebra avui el seu primer aniversari i des de la seva posada en marxa, s'han inscrit en ell 42.745 joves, 2.166 dels quals han iniciat les seves col·locacions a diferents organitzacions. Una d'aquestes joves és la Sarah.

 

Grífols EIB
05/12/2017

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i Grífols han signat avui la concessió d’un préstec de 85 milions d’euros per donar suport a les inversions en R+D+i d’aquesta empresa centrades en la recerca de nous tractaments per combatre malalties cròniques i minoritàries. L’acord s'ha signat en el marc del pla d’inversions per a Europa conegut com a "pla Juncker".

PRIMA
04/12/2017

D'uns anys ençà, el sector agrícola de la regió Mediterrània pateix escassetat d'aigua i ha vist com disminueixen els camps de cultiu. A més, avui en dia uns 180 milions de persones d'aquesta zona es consideren "pobres en recursos hidràulics". Davant d'aquesta situació, el comissari europeu de Recerca i Innovació, Carlos Moedas, ha presentat el primer projecte de col·laboració entre diversos països de la regió que tindrà l'objectiu de buscar noves solucions per a la gestió i la producció sostenibles de l'aigua i dels aliments.

10 anys F4E
04/12/2017

'Fusion for Energy', l'agència europea que treballa pel projecte ITER des de Barcelona, compleix 10 anys. ITER és un projecte internacional per aconseguir una font d'energia neta, segura i inesgotable. De fet, és el projecte en recerca energètica més important del món. Hi participen la UE, els Estats Units, el Japó, l'Índia, Rússia i Corea del Sud. L'objectiu és construir el primer reactor experimental de fusió a les instal·lacions de l'ITER a Cadarache, al sud de França. Des de Barcelona, Fusion for Energy s'encarrega de la gestió i adjudicació dels contractes que corresponen a la Unió Europea.

rescEU
28/11/2017

Incendis, inundacions, terratrèmols... Només durant el 2017 han mort més de 200 persones a Europa com a conseqüència de les catàstrofes naturals que, malauradament, cada vegades són més freqüents. Davant de les  catàstrofes d'aquests últims anys, la Comissió Europa s'ha vist sovint mancada de capacitat de reacció i és per això que, apel·lant a l'esperit de solidaritat sobre el qual s'ha construït la UE, proposa un sistema per reforçar la resposta comuna davant de les catàstrofes naturals. 

Promoció empresarial
24/11/2017

Els Premis europeus de promoció empresarial de la Comissió Europea identifiquen i reconeixen projectes i iniciatives exitoses que hagin contribuït a fomentar l'emprenedoria a la UE. En l'edició d'enguany el projecte "Reempresa", el mercat de compravenda de pimes de Catalunya, ha rebut el premi en la categoria de "millora de l'entorn econòmic".

L'equip científic i tècnic amb l'imant gegant, a Itàlia
21/11/2017

Amsterdam i París acolliran les seus del l'Agència Europea del Medicament (EMA) i de l'Autoritat Bancària Europea que fins ara es trobaven a Londres.  La reubicació de les agències és una conseqüència directa del Brèxit. Barcelona també optava a convertir-se en seu de l'EMA però la seva candidatura no va superar la primera ronda de votacions. Ara que tothom parla de les agències europees fem un resum de les que hi ha a Barcelona i a l'Estat.

ETE
16/11/2017

La UE ha millorat altament la seva rendibilitat energètica en les últimes dècades. Tanmateix, encara té molts reptes per endavant. Eurostat, l'oficina d'estadística europea, acaba d'elaborar un informe on recull els principals indicadors d'energia, transport i medi ambient tant de la UE en general com dels diferents estats membres. 

Pages