Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

Personal humanitari de la Comissió Europea en una operació a Mossul
16/08/2018

El Dia Internacional de l'Ajuda Humanitària, que se celebra cada any el 19 d'agost, marca l'aniversari de l'atac terrorista que va patir aquell dia de 2003 el quarter general de les Nacions Unides a Bagdad, a l'Iraq. Hi van morir 22 membres del personal humanitari. Des de llavors, aquesta data és una oportunitat per recordar aquells que han perdut la seva vida ajudant els que més ho necessiten, però també per reforçar el coneixement i el respecte pel Dret Humanitari Internacional. La campanya #NotATarget alerta dels riscos que han d'afrontar els treballadors i les treballadores d'ajuda humanitària arreu del món.

neurice
14/08/2018

El projecte New commercial EUropean RICE (NEURICE) té l'objectiu de trobar una varietat d'arròs tolerant a la salinitat que pugui pal·liar els efectes que causen als cultius el canvi climàtic i el cargol poma. Científics de tretze institucions d'Espanya, França, Itàlia, Regne Unit, Argentina i la Xina busquen millorar l'estabilitat i la qualitat de la producció europea d'aquest cereal.

wslalom
10/08/2018

Sant Cugat del Vallès acull fins el 13 d'agost els CPISRA World Games, la competició mundial més important per a nens i joves amb lesió cerebral. En el marc del campionat es presenta el projecte W-Slalom per difondre i promocionar la pràctica d'una nova disciplina esportiva, l'eslàlom en cadira de rodes.

dosavina
07/08/2018

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha desenvolupat, amb el suport de fons europeus, una aplicació mòbil destinada als productors vitícoles que calcula la quantitat òptima de producte fitosanitari que cal aplicar a les vinyes quan s'hi fan tractaments.

blueislands
30/07/2018

La Unió Europea finança a través del programa Interreg el projecte "Blueislands", en el qual treballen de manera conjunta 14 equips de 8 estats membres amb l'objectiu d'identificar i mitigar els efectes de la variació estacional en la generació de residus a les illes del Mediterrani com a conseqüència del turisme.

Captor
26/07/2018

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) lidera el projecte d'innovació europeu CAPTOR, que ha instal·lat en cases particulars de voluntaris una xarxa de sensors low-cost per mesurar l’ozó troposfèric, un contaminant que afecta principalment a zones rurals, i proporcionar dades reals de la qualitat de l’aire. Catalunya és una de les regions europees on s'han instal·lat aquests sensors. El programa també vol  fomentar la col·laboració entre comunitats locals, ciutadania, ONGs i científics per estimular la consciència ambiental i la responsabilitat social i política en aquest àmbit.

Category:
Medi ambient, consumidors, i salut
halldor mar
24/07/2018

Alguns dels àmbits sobre els quals legisla la UE estan especialment relacionats amb els períodes estivals. Els drets dels passatgers són un dels aspectes que faciliten la vida dels europeus quan viatgen, però n'hi ha d'altres com ara l'eliminació de les tarifes de roaming, la portabilitat dels continguts en línia, la protecció consular o la Targeta Sanitària Europea.

Acte sobre el canvi horari
20/07/2018

L'estalvi energètic que s'aconsegueix amb el canvi d'hora compensa els efectes que té sobre la salut el fet d'avançar i endarrerir el rellotge dos cops l'any? Aquesta és la gran qüestió que s'ha de valorar per decidir si es manté o se suprimeix el canvi horari, segons els experts han participat al debat celebrat a la seu de les institucions europees a Barcelona. 

Category:
Energia i recursos naturals, Medi ambient, consumidors, i salut, Transport i viatges
concurs articles 2018
20/07/2018

Incentivar els joves universitaris a pensar i a escriure sobre la UE, aquest és l'objectiu del certamen periodístic que organitzen les institucions europees a Barcelona des de fa més d'una dècada. Laila Vivas, estudiant de Relacions Internacionals de la Universitat Oberta de Catalunya ha estat la guanyadora de la categoria d'opinió d'aquesta edició amb l'article "La Unió Europea en temps d'Instagram". La categoria d'informació ha quedat deserta.

historia canvi horari ue
18/07/2018

Dues vegades l'any, tots els rellotges de la UE canvien d'horari. L'últim diumenge de març s'avancen una hora per passar a l'horari d'estiu (a les dues de la matinada seran les tres), mentre que l'últim diumenge d'octubre, s'endarrereixen una hora per tornar a l'horari d'hivern. Aquesta pràctica va ser adoptada per la majoria dels països de la UE durant les dècades de 1960 i 1970.

Pages