Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

/spain/barcelona/file/campinnovaciomitjajpg1930976845jpg_cacamp_innovacio_mitja.jpg_1930976845.jpg

JRC
JRC

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, per mitjà de l’Escola d’Administració Pública (EAPC), i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per mitjà de la Secretaria de Migracions, Igualtat i Ciutadania (SIMC), promouen el 23 i 24 d’octubre un camp d’innovació per reforçar el sentit de pertinença dels joves fills de famílies immigrades a la societat catalana.

/spain/barcelona/file/interior-trenjpg_cainterior-tren.jpg

TMB
TMB

L’operació per renovar els 42 trens més antics del metro de Barcelona s’ha tancat avui una vegada signats els contractes de subministrament dels combois a l’operador local TMB i el seu finançament per part del Banc Europeu d’Inversions (BEI), l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), l’Institut Català de Finances (ICF) i diverses entitats privades. L’operació està valorada globalment en 268 milions d’euros.

/spain/barcelona/file/eerlhp2xoaawssgjpg_caeerlhp2xoaawssg.jpg

Envelliment actiu
Envelliment actiu

La Comissió Europa ha reconegut 77 organitzacions locals i regionals com a “llocs de referència” pel que fa a la innovació en matèria de l’envelliment actiu. Entre els seleccionats s’hi troba la consellaria de salut a través de la fundació TIC Salut Social i a l’Ajuntament de Barcelona, ambdós han aconseguit la puntuació més alta i la menció de “llocs d’excel·lència”.

/spain/barcelona/file/efjc35vxyaa5mhcjpg_caefjc35vxyaa5mhc.jpg

premi innovació social
Premi innovació social

La setena edició del premi a la Innovació Social de la Comissió Europea està dedicada al repte dels residus de plàstic. Entre les deu empreses finalistes, que opten a tres premis de 50.000 euros, s’hi troba la santcugatenca Venvirotech, una start up biotecnològica especialitzada en la transformació de residus orgànics en bioplàstics biodegradables i compatibles amb el cos humà. La Comissió Europea donarà a conèixer els guanyadors el proper 24 d’octubre.

/spain/barcelona/file/gettyimages-966826582jpg_cagettyimages-966826582.jpg

tecnospring
tecnospring

Amb l’objectiu de promoure l’R+D en les empreses i la transferència tecnològica, el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha activat una nova edició del programa Tecniospring INDUSTRY . Aquesta acció compta amb  un pressupost de 3,3 milions d’euros cofinançats entre ACCIÓ i la Comissió Europea per finançar fins el 100% la contractació d’investigadors en empreses o centres de recerca de Catalunya.

/spain/barcelona/file/img4921jpg_caimg_4921.jpg

Ferran Tarradellas UOC
copyright

Com a ciutadans europeus tenim un seguit de drets i deures que sovint desconeixem. La Universitat Oberta de Catalunya ha presentat aquest dijous el primer seminari de Ciutadania europea en l’era digital que durarà sis setmanes i oferirà els coneixements bàsics sobre la ciutadania europea.

/spain/barcelona/file/0084jpg_ca0084.jpg

EUandME al mies
EUandME la Mies

Explicar els valors i beneficis que aporta la UE als joves a través del cinema. Aquest és l’objectiu dels curts #EUandMe que van poder  veure al Pavelló Mies van der Rohe els valents que aquest dilluns van desafiar l’amenaça de pluja. La projecció, inscrita en el cicle de cinema Pantalla Pavelló de la Fundació Mies van der Rohe, va comptar amb la participació per videoconferència d’un dels directors, Javier Olías, que va explicar la seva implicació en el projecte.

/spain/barcelona/file/ednipy4w4aaa5dojpg_caednipy4w4aaa5do.jpg

Turisme
Turisme

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, lidera el projecte europeu CHARM. Aquest projecte consisteix en crear una ruta transnacional de 10 pobles amb encant en 6 països diferents, que ofereixen una setantena d’activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals europees.

/spain/barcelona/file/ropajpg_caropa.jpg

Roberto Olivan
ROPA

La Unió Europea ha posat en marxa un projecte pilot per promoure la mobilitat dels artistes arreu d’Europa. Aquest ‘Erasmus per a artistes’ finança estades d’entre 15 i 85 dies en un altre país a creadors en l’àmbit de les arts visuals i les arts escèniques. El programa s’ha batejat com a i-Portunus i un dels artistes seleccionats en les primeres convocatòries és el ballarí i coreògraf  català Roberto Olivan.

/spain/barcelona/file/gava2jpg_cagava2.jpg

La UE finança accions urbanes innovadores
ce

Gavà rebrà finançament europeu per desenvolupar el projecte ‘Gavius’, un assistent virtual que permetrà als ciutadans conèixer i tramitar més fàcilment els ajuts socials a través del mòbil. Aquest és un dels projectes que la Comissió Europea ha seleccionat en la darrera convocatòria de la iniciativa accions urbanes innovadores amb un finançament total de 82 milions d’euros.

Pages