Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

PatiEscola
17/10/2018

La Comissió Europea ha seleccionat 22 iniciatives urbanes d'arreu de la UE proposen solucions innovadores a problemes com ara el canvi climàtic, l'habitatge o l'ocupació. Entre ells n'hi ha dos a Catalunya: el projecte GBG_AS2C de l'Ajuntament de Barcelona que preveu transformar el pati de deu escoles en refugis climàtics, i la iniciativa "Lloguem" liderada per l'Ajuntament de Mataró i per promoure el lloguer sostenible.

Connecta amb Europa
16/10/2018
  • La Comissió Europea organitza diàlegs en una desena de municipis de Catalunya i les Illes Balears

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitza el cicle 'Connecta amb Europa', que té l'objectiu d'acostar el debat sobre la UE als pobles i ciutats de Catalunya i les Illes Balears. Quan falta poc més de mig any per a les eleccions europees i en ple debat sobre el futur del projecte europeu, els diàlegs ciutadans volen ser una plataforma de reflexió 

Mapa copernicus
11/10/2018

Davant dels aiguats que han patit els ciutadans de Sant Llorenç de Cardassar, la Comissió Europea ha facilitat mapes satèl·lits del programa europeu Copernicus que permeten informació exacta i a temps real essencials a l'hora de prendre decisions en situacions d'emergència.

UFM Forum
09/10/2018

La Unió per la Mediterrània (UpM), l'organisme internacional amb seu a Barcelona que aplega 43 països - els 28 de la UE i 15 del sud i l'est mediterrani –compleix 10 anys.  Ahir, els ministres d'exteriors dels països membres, juntament amb l'Alta Representat de Política Exterior de la UE, Federica Mogherini, que copresideix la UpM, i el comissari de Poítica de Veïnatge i Amplicació, Johannes Hahn, es van trobar a la ciutat comtal per fer balanç d'aquests 10 anys i, sobretot, abordar els reptes de futur.

Sitges
04/10/2018

Aquest dijous comença la 51a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, entre les pel·lícules que s'hi projectaran n'hi ha dotze que compten amb finançament de la UE a través del programa MEDIA d'Europa Creativa. A més, el festival dedicat al cinema fantàstic ha rebut suport europeu en 7 de les seves edicions.

TenTE
03/10/2018
  • S'invertirà un total de 700 milions d'euros en 49 projectes arreu de la UE

La Comissió Europea proposa invertir gairebé 700 milions d'euros per desenvolupar una infraestructura de mobilitat neta i innovadora en tots els mitjans de transport. L'executiu ha escollit 49 projectes a través d'una convocatòria a tots els estats membres. Entre els projectes seleccionats a Espanya destaca la instal·lació d'una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Category:
Transport i viatges
Física
02/10/2018

El premi Nobel de física d'enguany ha estat atorgat conjuntament a Arthur Ashkin, Gérard Mourou i Donna Strickland per ajudar a revolucionar la física del làser. El científic francès, Gérard Mourou, va rebre suport financer de la UE del 2012 al 2015, una nova prova dels resultats obtinguts per l'aposta de la UE en recerca.

Category:
Ciència i tecnologia
Pesca
27/09/2018

Els ministres de deu estats membres, entre els quals Espanya, i de vuit països tercers costaners van adoptar un ambiciós pla d'acció regional a deu anys per a la pesca sostenible a petita escala al Mediterrani i al Mar Negre. El pla estableix mesures detallades per assegurar la continuïtat de les poblacions de peixos i la prosperitat econòmica i social a llarg termini dels pescadors i les comunitats costaneres.

Cava
21/09/2018

Aquest divendres se celebra el primer aniversari de l'entrada en vigor de l'acord comercial entre la EU i el Canada, el CETA. Durant aquest primer any ja s'han pogut observar alguns resultats positius: les exportacions europees al país nord-americà han augmentat en un 7%, a Espanya el sector agrícola és un dels més beneficiats amb un augment del 16% de les exportacions i vendes de cava al Canadà han augmentat en un 50%.

Category:
Agricultura, pesca i alimentació, Economia, finances, fiscalitat i competència, Empreses
EUandME
19/09/2018

La Unió Europea convida joves directors de cinema d'entre 18 i 35 anys a fer el seu propi curtmetratge sobre la campanya #EUandME. Cinc guanyadors rebran 7.500 euros cadascun, a més del suport d'un director europeu consolidat, que  els ajudarà a fer realitat la seva idea. La data límit per presentar propostes és el 31 d'octubre de 2018.

Pages