Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

16/02/2017

Un estudi europeu en què participa l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) analitzarà i proposarà solucions als efectes dels residus generats pel turisme durant l'estiu a les illes del Mediterrani.

Categoria:
Medi ambient, consumidors, i salut
CETA_CAT
16/02/2017

Aquesta setmana el Parlament Europeu ha donat suport al CETA. Amb la votació favorable de l'eurocambra conclou el procés de ratificació de l'acord a nivell europeu. Amb paraules de la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, el CETA "obre una nova etapa en les relacions a les dues bandes de l'Atlàntic". Però a nivell pràctic, com afectarà als ciutadans i empreses europees? per què Catalunya i les Illes Balears se'n beneficiaran?

Categoria:
Economia, finances, fiscalitat i competència
Anna Roig
14/02/2017

Una professora de la universitat la va encoratjar a fer un Erasmus perquè parlava francès, ella s'hi va atrevir, va fer les maletes i va anar des del Penedès fins a Lió. Aleshores, l'Anna Roig, cantant del grup Anna Roig i l'ombre de ton chien, estudiava magisteri musical i ni tan sols s'imaginava que aquell intercanvi acabaria definint la seva carrera professional. En el marc  del 30è aniversari del programa Erasmus entrevistem exalumnes de diferents camps per conèixer la seva experiència.

13/02/2017

Heirri és un projecte finançat pel programa europeu de recerca Horizon2020  que lidera la Universitat Pompeu Fabra i que té l'objectiu de fomentar la recerca i innovació responsables entre els investigadors europeus. Heirri respon al concepte 'RRI' (Responsible Research and Innovation - Recerca i Innovació responsables) que promou que la recerca respongui a les necessitats, valors i expectatives de la nostra societat.

Categoria:
Ciència i tecnologia
09/02/2017

L'habitatge col·lectiu per a la gent gran, casal i CAP ubicat a prop de la plaça de les Glòries a Barcelona, i la casa 1014 de Granollers es troben entre els 40 projectes finalistes als premis europeus d'arquitectura Mies van der Rohe.

08/02/2017

"Ho sentim però el contingut que desitja no està disponible" Aquest missatge, o semblants, que encara apareixen quan els europeus que tenen una subscripció a una plataforma de continguts digitals com ara Netflix o Spotify viatgen a un altre país de la UE aviat seran història. La UE ha aconseguit un acord perquè els usuaris puguin gaudir dels continguts online per subscripció quan viatgin per Europa en un gran pas cap a la construcció del Mercat únic digital.

 

06/02/2017

La Comissió Europea ha començat a treballar en la nova política agrícola comuna que s'ha de posar en marxa a partir de 2020. El primer pas ha estat la publicació d'una consulta pública que s'adreça tant a particulars com a empreses, organitzacions agràries, etc.; i que vol donar resposta als reptes socials, polítics, ambientals i econòmics actuals.

Categoria:
Agricultura, pesca i alimentació
06/02/2017

Aquest dilluns les institucions europees a Barcelona han llençat la 10a edició del concurs d'articles sobre la UE. Enguany es demana als joves estudiants que facin un article d'opinió o d'informació sobre el 30è aniversari Erasmus, un dels programes més exitosos de la UE. Els guanyadors veuran el seu article publicat i participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les.

02/02/2017

Desenvolupar un dispositiu capaç de generar combustible a partir d'aigua, CO2 i llum solar a través d'un procés semblant al de la fotosíntesi. Aquest és l'objectiu d'A-Leaf, un projecte finançat per la Comissió Europea dins del programa de recerca Horizon2020 que coordina el professor José Ramón Galán-Mascarós de l'Institut Català d'Investigació Química ubicat a Tarragona.

01/02/2017

La Comissió ha escollit la Generalitat de Catalunya per liderar el projecte europeu RaiSE que té per objectiu millorar les polítiques públiques de suport a les empreses socials i del tercer sector a partir de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

Categoria:
Empreses

Pages