Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

energia solar
18/01/2018

·    El Barcelona Supercomputer Center liderarà el projecte S2S4E

Aquest dijous s'han reunit a Barcelona tots els socis del "S2S4E" en motiu del llançament del projecte que comença ara i que tindrà una durada de tres anys. Finançat amb gairebé 5 milions d'euros del programa de Recerca de la UE, Horitzó 2020, S2S4E té l'objectiu d'aconseguir previsions climatològiques a llarg termini per facilitar la implementació i l'ús de les energies renovables a Europa.

Fake News
15/01/2018

La Comissió ha presentat avui el Grup d'Alt Nivell sobre les fake news format per 39 experts escollits a través d'un procés de selecció obert. Aquests especialistes són representants de la societat civil, de plataformes de xarxes socials, d'organitzacions de mitjans digitals, periodistes i acadèmics entre els quals s'hi troba Clara Jiménez Cruz, periodista del programa "El Objetivo" de La Sexta.

Vesna Prchkovska
11/01/2018

Vesna Prchkovska és cofundadora de Qmenta, una empresa innovadora del sector de la neurociència ubicada a Barcelona i la protagonista del que podríem anomenar una "història europea". Un cop acabada carrera en enginyeria elèctrica a Skopje, a l'Antiga República Iugoslava de Macedònia, va marxar a Eindhoven a fer un Doctorat. Les ganes de portar la seva recerca al món real la van dur a Barcelona on va aconseguir una feina a l'Hospital Clínic. Aquí va obtenir una beca Marie Sklodowska Curie de la UE per fer recerca sobre com millorar del tractament de l'esclerosi múltiple.  Actualment dedica el seu temps a l'empresa  que va fundar, Qmenta,  treballa  amb un equip internacional i  ja ha obtingut fons del programa  SME Instrument de la UE.

Clara Calvet
08/01/2018

La Clara Calvet és de Vilafranca del Penedès, té 30 anys, i des de l'octubre de 2017 està fent un voluntariat a Atenes a través del Cos Europeu de Solidaritat. Havent estudiat comunicació audiovisual i treballant en el camp del cinema social, va decidir apuntar-se a aquesta iniciativa europea per donar suport a l'ONG Civis que treballa amb persones refugiades.

Sofia (Bulgària)
03/01/2018

Aquest mes de gener, una dècada després de la seva adhesió a la UE, Bulgària prendrà la presidència rotatòria del Consell per primera vegada. El  país ostentarà aquesta responsabilitat durant sis mesos amb l'objectiu de "donar resposta a les necessitats reals dels ciutadans europeus i convertir els reptes en oportunitats".

Patrimoni Cultural
20/12/2017

El nostre patrimoni cultural està format per tota l'herència rebuda ja sigui material, immaterial o digital. Els monuments, els paisatges naturals, les tradicions orals, les pel·lícules o els museus formen part del nostre llegat cultural. La Unió Europea dedicarà l'any 2018 per celebrar l'Any Europeu del Patrimoni Cultural amb l'objectiu de donar a conèixer el potencial de tota la riquesa cultural d'Europa.

Port de Barcelona
18/12/2017

Amb l'objectiu de reduir les emissions dels vaixells durant la seva estada al port, el programa CORE LNGas, liderat pel port, coordinat per Enagás i cofinançat amb el programa Connecting Europe Facility de la UE, ha desenvolupat la primera connexió elèctrica a vaixell des de moll a partir d’un motor de gas natural.

Pla Accio Planeta
13/12/2017

La Comissió Europea ha participat en la Cimera «One Planet», organitzada pel president de França, Emmanuel Macron, a París. En aquesta cimera, la Comissió ha presentat un nou Pla d'Acció per al Planeta que inclou 10 iniciatives per aconseguir una economia neta i moderna i una societat més justa.

Erasme
11/12/2017

Durant els seus trenta anys d'història, el programa conegut com el "més exitós de la UE" ha tingut un impacte important en la vida de milions de joves europeus. Alguns afirmen que els ha ajudat a créixer personalment, d'altres que els ha brindat l'oportunitat de poder viure una primera experiència lluny de la seva ciutat i n'hi ha que fins i tot hi van trobar la seva parella i mare o pare dels seus fills. L'Erasmus també ha estat, a vegades, una font d'inspiració per a artistes: músics, escriptors, dibuixants o poetes s'han servit d'aquesta experiència de vida per fer les seves obres. És el cas dels protagonistes del vídeo #JoSocErasme: David Carabén de Mishima, Joan Enric Barceló dels Amics de les Arts, Elena Martín directora i protagonista de la pel·lícula "Júlia ist", i la il·lustradora Amaia Arrazola.

Sarah Sheldon
07/12/2017

La Sarah Sheldon és una jove anglesa de 23 anys que està participant en un programa de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat. Va estudiar Conservació, Biologia i Ecologia a la Universitat d'Exeter i ha decidit col·laborar amb el Centre de Recuperació de Primats de la Fundació MONA, amb seu a Riudellots de la Selva (Girona), durant un any.  El Cos Europeu de Solidaritat celebra avui el seu primer aniversari i des de la seva posada en marxa, s'han inscrit en ell 42.745 joves, 2.166 dels quals han iniciat les seves col·locacions a diferents organitzacions. Una d'aquestes joves és la Sarah.

 

Pages