Representació a Barcelona

Quaranta artistes europeus es reuneixen a Sant Boi per lluitar contra els estereotips de la salut mental

/spain/barcelona/file/artaboojpg_caartaboo.jpg

artaboo
Fotografia: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El projecte europeu ARTaboo va reunir deu joves artistes de Sant Boi amb trenta provinents d'altres països de la Unió Europea. Durant una setmana els quaranta joves van participar en la creació d'un mural d'art urbà al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu. En el marc del programa Erasmus Plus, aquest projecte té l'objectiu de lluitar contra els estereotips que encara pateixen les persones amb malalties mentals.

12/07/2018

Del 3 al 10 de juliol, els 40 joves artistes de Sant Boi i de les entitats st.YES d'Holanda, Artmongers d'Anglaterra i Kungsbacka SkateHall de Suècia van conviure en un intercanvi artístic que va néixer amb la finalitat de compartir experiències i crear una proposta de millora del mur del carrer Sant Benet Menni que separa el barri de Marianao amb el Parc Sanitari. L'obra "Taboos & Stereotypes" va ser el mural escollit per aquesta creació artística que persegueix vincular l'art a l'espai públic com a eina d'inclusió i participació social.

El disseny realitzat és fruit del recull d'opinions d'entitats i veïnat de Marianao. En un procés participatiu es va celebrar una consulta sobre com s'imaginava el poble l'aspecte del llarg mur exterior del Parc Sanitari. Es va obrir una enquesta on-line i  es van repartir mantells de taula als bars i restaurants de la zona perquè els clients poguessin dibuixar, escriure o suggerir les seves idees.

El projecte ARTaboo està liderat per diferents departaments municipals com Joventut, Cultura, Participació i l’associació ArtMongers amb partenariat de Suècia, Holanda i Anglaterra i el Parc Sanitari, i va estar desenvolupat en el marc del projecte Erasmus +. El procés de creació es pot descobrir a través de Twitter i Instagram seguint l'etiqueta #ARTaboo.

 

Els Projectes Erasmus +

El programa europeu Erasmus+ és una iniciativa dedicada al suport de l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa. Té una dotació de 14.700 milions d'euros per finançar oportunitats d'estudi, d'adquisició d'experiència i de voluntariat a més de 4 milions d'europeus. Les seves principals línies d'actuació són la reducció de l'atur, el foment de l'educació d'adults, l'encoratjament en la participació dels joves en la vida democràtica, el recolzament a la innovació, la reducció de l'abandonament escolar i la promoció de la cooperació i la mobilitat amb els països associats de la UE.


 

Més informació:

Pàgina web d'ARTaboo a Sant Boi

Pàgina web del projecte Erasmus+