Representació a Barcelona

COVID-19: la Comissió Europea garanteix el subministrament d’equips de protecció a la UE

16 de març de 2020

Ahir la Comissió Europea va aprovar un seguit de requeriments pel que fa a les exportacions fora de la UE de material de protecció personal. Aquestes exportacions només es podran dur a terme si són autoritzades pels estats membres. L’objectiu d’aquesta mesura, que ha estat aprovada mitjançant un procediment d’urgència per un període de sis setmanes, és protegir la disponibilitat d’aquesta mena d’equips dins del mercat únic de la UE. Tal com explica la presidenta Ursula von der Leyen en aquesta seva declaració, aquesta mesura té tres potes: en primer lloc, la Comissió Europea està parlant amb les empreses perquè augmentin la producció de material sanitari; en segon lloc, està prenent mesures per mantenir dins de la UE tot el material de protecció que necessitem; i, en tercer lloc, està vetllant perquè es preservi la lliure circulació de mercaderies a tot Europa per tal que puguem compartir entre tots el material sanitari.

“Avui és Itàlia l’estat membre que amb més urgència necessita grans quantitats de material sanitari, però d’aquí poques setmanes d’altres estats membres també en tindran necessitat. Si n’augmentem la producció, mantenim aquest material dins de la UE i el compartim entre tots nosaltres, podrem protegir els nostres sanitaris i els nostres pacients i aturar la propagació del virus. És per això que he proposat avui l’aprovació d’aquesta mesura a nivell europeu”, ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

“El repte que planteja la propagació de la COVID-19 justifica la urgència d’aquesta mesura. La Comissió Europea fa tots els possibles per ajudar de manera concreta els nostres ciutadans i tot el personal sanitari que se n’ocupa”, ha declarat avui també el comissari europeu de Comerç, Phil Hogan.

L’autorització de les exportacions inclou equips com ara mascaretes, ulleres i viseres de protecció, protectors facials, mascaretes nasobucals i vestits de protecció. Ara consultarem amb els estats membres les potencials adaptacions d’aquesta mesura i d’altres de futures.

Més informació

Missatge de vídeo de la presidenta Ursula von der Leyen.

Comunicat de premsa

Reglament d’execució