Representació a Barcelona

Catorze pimes catalanes reben 700 000 euros de la UE per desenvolupar projectes innovadors

Brussel·les/Barcelona, 20 de desembre de 2016

 

  • La Comissió Europea inverteix 8,8 milions d’euros en 184 empreses innovadores

A l’última convocatòria d’ajuts de l’instrument europeu de finançament destinat a les pimes, que forma part del programa Horitzó 2020, la Comissió Europea ha triat 184 petites i mitjanes empreses de vint-i-vuit estats membres. Entre aquestes empreses n'hi ha catorze de catalanes que han presentat projectes molt diversos de diferents sectors que van des d'un sistema per detectar anomalies en la superfície del sòl, fins a un robot que ajudi els nens amb autisme a desenvolupar el seu aprenentatge. (Vegeu la llista completa a l'annex)

 

El finançament d’aquestes empreses correspon a la fase 1 de l’instrument. Això vol dir que cadascun dels projectes rebrà 50 000 euros per finançar estudis de viabilitat de nous productes que podrien pertorbar el mercat. Les empreses beneficiàries també tenen dret fins a tres dies d’assessorament empresarial gratuït.

 

En aquesta quarta i última convocatòria del 2016, que concloïa el 9 de novembre, la Comissió Europea ha rebut 2 091 sol·licituds. Les 184 pimes seleccionades han presentat un total de 176 projectes. Val a dir que en un mateix projecte hi pot participar més d’una empresa.

 

La majoria de projectes finançats correspon al sector del transport (29), a les TIC (26) i a la salut (21). En aquesta convocatòria les pimes espanyoles han estat especialment afortunades perquè se n’han triat 52, de les quals un 27% estan ubicades a Catalunya, seguides de les italianes (24) i de les britàniques (13). D’ençà que es va engegar el programa l’1 de gener del 2014 han rebut finançament de la fase 1 d’aquest instrument 2 024 pimes.

 

La propera convocatòria tindrà lloc entre l’1 i el 15 de febrer del 2017.

 

 

Més informació

 

Informació sobre l'instrument per a PIMES i les diferents fases de l'instrument.

 

Mapa dels beneficiaris

 

 

 

 

Annex

 

Empreses catalanes beneficiàries

 

 

Empresa

Ciutat

Finançament

Projecte

Manufacturas Gumà

Barberà del Vallès

50.000 euros

Analitzar la viabilitat d'una membrana innovadora per incorporar als airbags per adaptar-los a cada client i reduir-ne els riscos

CEBIOTEX

Barcelona

50.000 euros

Desenvolupament de membranes de nanofibres per l’alliberament local de principis actius per al tractament local del llit quirúrgic després de la cirurgia d’extirpació de tumor

Dyna Tech 2012

Barcelona

50.000 euros

Desenvolupament d'un robot per  millorar l'aprenentatge i les relacions socials dels nens amb autisme.

SEQUENTIA BIOTECH

Barcelona

50.000 euros

 

Verasat Global

Barcelona

50.000 euros

Un servei de missatgeria per satèl·lit fiable i rendible.

WATCHITY

Barcelona

50.000 euros

Una plataforma de vídeo en directe perquè les organitzacions puguin aprofitar i interactuar amb els vídeos que els usuaris fan dels seus esdeveniments.

Wattabit

Barcelona

50.000 euros

Un sistema de gestió intel·ligent d'energia a nivell industrial per reduir-ne el consum.

INOLVE NEWTECH

Begur

50.000 euros

Rainlove, un sistema de rec que avalua les necessitats reals d'aigua de les plantes i permet estalviar fins el 80% de consum d'aigua.

DARES TECHNOLOGHY

Castelldefels

50.000 euros

Un sistema per detectar i monitoritzar anomalies en la superfície del sòl que poden ser claus en sectors com la mineria, el petroli, gas, o en la detecció de desastres naturals

HIGH ENDURANCE MULTIPURPOSE AERIAL VEHICLES S

Castelldefels

50.000 euros

Hemav, un sistema que oferirà, a través de drons i big data, informació perquè els agricultors prenguin decisions adequades.

HEMOPHOTONIC

Castelldefels

50.000 euros

BabyLux és un sistema per detectar danys cerebrals en nadons prematurs

GEONUMERICS

Castelldefels

50.000 euros

M2M

TETRALEC ELECTRONICA INDUSTRIAL

Granollers

50.000 euros

Deepview és un sistema de detecció d'errors en la producció  a alta velocitat de superfícies corbes (tubs) molt utilitzats, sobretot, en el sector de l'automoció.

Controlpack Systems

Sènia

50.000 euros

Tapmelt és una cinta d'embalar tèrmica i reciclable.

 

 

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.