Representació a Barcelona

A partir de l'1 d'abril els usuaris europeus de Netflix o Spotify podran accedir-hi des de qualsevol país de la UE

/spain/barcelona/file/portabilitatwebjpg-0_caportabilitat_web.jpg

portabilitat
Portabilitat©

A  partir del proper 1 d'abril els ciutadans europeus podran accedir als continguts online que hagin comprat a casa des de qualsevol país de la UE. Després de l'eliminació de les tarifes de roaming, el juny del 2017, aquest és un altre gran pas cap a la construcció d'un autèntic Mercat únic digital.

28/03/2018

Quan un ciutadà de Barcelona viatgi, per exemple, a París ja no veurà més el missatge que diu "Ho sentim aquest contingut només es troba disponible a Espanya" quan intenti mirar una pel·lícula comprada en una plataforma digital. La UE va arribar a un acord per acabar amb aquesta "frontera" digital que impedia que els europeus gaudissin dels continguts que havien comprat en línia quan viatjaven a un altre país de la UE.

L'objectiu d'aquest Reglament és garantir que els europeus que hagin contractat en el seu estat membre abonaments a pel·lícules, programes esportius, música, llibres electrònics o jocs en línia puguin accedir-hi també quan viatgin o es desplacin per tot el territori de la UE sense que això els suposi cap càrrec addicional. Pel que fa als continguts gratuïts, els seus proveïdors poden acollir-se voluntàriament a la nova normativa, de fet alguns com YLE a Finlàndia o RTBF a Bèlgica ja han anunciat que ho faran i la Comissió espera que s'hi sumin més proveïdors.

Més informació