Representació a Barcelona

La Unió Europea rep el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia

/spain/barcelona/file/captureminijpg_cacapturemini.jpg

En aquest any marcat pel 60 aniversari dels Tractats de Roma, la Unió Europa ha estat guardonada amb el premi de la Concòrdia  de la Fundació Princesa d'Astúries. La Unió Europea ha aconseguit el període de pau més llarg a l'Europa moderna, fomentat valors com la llibertat, els drets humans i la solidaritat. Segons l'acta del jurat que ha atorgat el premi, la Unió Europea és "un exemple de progrés i de benestar en aquests temps d'incertesa".

21/06/2017

Els Premis Princesa d'Astúries reconeixen la tasca realitzada per persones, grups de persones o d'institucions en l'àmbit internacional. Cada any, la Fundació Princesa d'Astúries celebra un acte acadèmic a Oviedo on es lliuren els premis. L'obra social dels candidats ha de tenir una transcendència reconeguda en alguna de les vuit categories: arts, lletres, ciències socials, comunicació i humanitats, investigació científica i tècnica, cooperació internacional, esports i concòrdia.

Les bases de la Unió Europea es van forjar sobre les cendres d'una guerra devastadora per a tot Europa. Durant aquestes sis dècades i a través d'un treball llarg i continu, els països membres han aconseguit la creació d'un projecte de pau, democràcia i prosperitat que roman i viu a la nostra societat de benestar. Espanya es va sumar a aquest projecte fa 31 anys.


Més informció

Declaració conjunta de Tajani, Juncker i Tusk

Pàgina web Premis Princesa d'Astúries