Representació a Barcelona

La UE dona suport a DyCare per millorar la rehabilitació mèdica a través de la innovació

/spain/barcelona/file/20170216dycareweb-4-copy-750x422jpg_ca20170216_dycare_web-4-copy-750x422.jpg

DyCare
DyCare

L'empresa barcelonina DyCare treballa per desenvolupar solucions portàtils en el camp de la rehabilitació mèdica i és una de les 57 pimes seleccionades per la Comissió Europea per rebre fins a 2,5 milions d'euros en la darrera convocatòria de l' SME Instrument, un programa de la UE per ajudar les empreses europees a dur a terme projectes innovadors.

04/04/2018

Es calcula que l'import destinat a activitats de rehabilitació mèdica equival a prop d'un 2% del PIB europeu. En aquest àmbit els metges  fan front a una important problemàtica i és que en molts casos els pacients no segueixen el tractament amb regularitat. DyCare realitza una anàlisi del moviment a través de dispositius portables coneguts com a wearables que permeten que el metge monitoritzi el pacient i li personalitzi i adapti els exercicis de la rehabilitació. El pacient, al seu torn, pot complir amb la rehabilitació des de casa seva. L'objectiu de l'empresa, tal i com apunta la seva CEO i cofundadora, Silvia Raga, és  "fer una aposta per canviar la rehabilitació física tal i com es coneix avui dia".

DyCare també planteja una plataforma digital de rehabilitació que servirà de xarxa entre el metge rehabilitador, el terapeuta o fisioterapeuta i el pacient. DyCare es troba en un constant procés d'actualització i planteja dur a terme estudis clínics en col·laboració amb hospitals espanyols i italians per proporcionar un millor servei al pacient. L'empresa compta amb una junta mèdica conformada per especialistes del sector que assessoren la companyia.

SME Instrument, no només suport econòmic

L'instrument dedicat a les pimes dona suport a emprenedors que tinguin grans idees innovadores i una clara oportunitat de crear nous mercats. El director tecnològic i cofundador de DyCare, Ricardo Jauregui, explica què representa per l'empresa haver rebut el fons del Consell Europeu de la Innovació: "sens dubte el SME representa una important acceleració del nostre projecte. El més valuós de tenir aquest SME – Fase 2 no és l'ajut econòmic, sinó l'aposta de la Comissió Europea pel nostre projecte, reafirmant que estem en el camí correcte, amb el millor equip i la millor solució pel mercat de la rehabilitació". 

La UE aposta per la innovació en les pimes

L'instrument dedicat a les pimes és una eina del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació que s'ha creat en suport dels emprenedors innovadors de més alt nivell i de les petites empreses i dels científics amb les idees més brillants i l'ambició de créixer a nivell internacional. El projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació es va engegar el 2017 per aplegar les parts del programa Horitzó 2020 que concedeixen finançament, assessorament i oportunitats de creació de xarxes a qui es trobi a l'avantguarda de la innovació. Per tant, l'instrument dedicat a les pimes, la via ràpida cap a la innovació (FTI), les tecnologies futures i emergents (FET) i els premis Horitzó han estat aplegats dins del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació per oferir una «finestreta única» que permeti als innovadors trobar finançament a la UE.

A més de DyCare, una altra empresa catalana, Natural Machines, també va ser seleccionada en la darrera convocatòria d'aquests ajuts.

Més informació

Nota de premsa

Pàgina web de DyCare

Pàgina web SME  Instrument