Representació a Barcelona

La investigació contra el càncer de còlon avançat que encapçala Eduard Batlle compta amb fons europeus

/spain/barcelona/file/webjpg-2_caweb.jpg

Càncer de Colon
Recerca sobre el càncer de còlon

Un grup d'investigadors catalans de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona han trobat un tractament per el càncer de còlon avançat basat en la immunoteràpia. Eduard Batlle, el líder del grup, ha rebut dues beques del Consell Europeu de Recerca dotades amb un total de més de quatre milions d'euros en els darrers 10 anys per a aquesta investigació.

15/02/2018

El càncer de còlon és el segon tipus de càncer més freqüent a la UE i també el segon que causa un major número de morts. Es calcula que cada any es diagnostiquen 250.000 nous casos a tot Europa. Aquest dimecres un grup de científics que treballen a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB) han publicat a la revista Nature el descobriment d'un nou tractament per al càncer de colon avançat que es basa en la immunoteràpia.

Eduard Batlle, el científic que lidera el projecte, ha rebut dues beques del Consell Europeu de Recerca  per a aquesta investigació. L'any  2008 va obtenir una "Starting Grant", una beca dotada en 1,6 milions d'euros per a cinc anys que es destinen a investigadors que tinguin de 2 a 7 anys d'experiència en la recerca amb carreres prometedores. El 2013, un cop va finalitzar el finançament d'aquesta beca va obtenir 2,5 milions més gràcies a una "Advanced Grant", una beca destinada  a investigadors més experimentats que estiguin duent a terme una recerca pionera. En total, doncs, la UE ha finançat la recerca de Batlle amb més de 4 milions d'euros.

Consell Europeu de Recerca  

El Consell Europeu de Recerca forma part del gran programa de recerca de la UE, d’Horitzó 2020. Va ser creat el 2007 per finançar la recerca teòrica i la feina i la creativitat de científics excel·lents, i contribueix a retenir i a atraure a Europa els millors investigadors del món independentment de la seva nacionalitat.

La UE contra el càncer de còlon

La incidència i mortalitat del càncer de còlon varien considerablement entre els diferents països de la UE. Per reduir aquestes diferències, la Comissió ha llançat una Iniciativa Europea contra el Càncer de Còlon  que té l'objectiu de posar en contacte el món acadèmic, els professionals, les autoritats nacionals i altres parts implicades.

 

Més informació:

Dades importants del Consell Europeu de Recerca

Informació sobre la Starting Grant que va rebre Eduard Batlle

Informació sobre l'Advanced Grant que va rebre Eduard Batlle