Representació a Barcelona

La Comissió Europea obre una consulta pública sobre l'horari d'estiu

/spain/barcelona/file/consultacanvihorarijpg_caconsultacanvihorari.jpg

consulta canvi horari
©

El debat sobre si cal mantenir o eliminar els canvis horaris d'estiu i d'hivern ha dut a la Comissió Europea a obrir-ne una consulta pública. A través d'un formulari accessible des de la web de la Comissió, ciutadans, parts interessades i estats membres podran dir què pensen sobre les actuals disposicions de l'actual Directiva.

13/07/2018

A causa de nombroses peticions de ciutadans, del Parlament Europeu i d'alguns estats membres de la UE, la Comissió ha decidit sotmetre a estudi el funcionament de les actuals disposicions sobre els horaris d'estiu per poder determinar si cal modificar-les. Les actuals disposicions contemplen el canvi d'hora dues vegades l'any per poder tenir en compte l'evolució de la llum diürna i aprofitar-ne la major disponibilitat durant el període d'estiu. Quan es van aprovar les disposicions actuals es perseguien l'estalvi energètic, millores en la seguretat vial, augments en les oportunitats d'oci i, en alguns casos, l'adaptació a les pràctiques horàries de països veïns o socis comercials.

Tots els ciutadans de la Unió Europea poden participar a la consulta a través d'aquest formulari. La consulta demana als ciutadans el seu criteri sobre la necessitat de mantenir o eliminar el canvi horari, sobre les raons que determinen aquesta opinió, o quin seria l'horari preferit en cas que s'optés per utilitzar-ne només un a l'any.

El període de disponibilitat de la consulta s'allargarà des del dimecres 4 de juliol fins el dijous 16 d'agost. Les respostes rebudes es publicaran a internet i de manera anònima si el participant així ho desitja. Una vegada s'acabi el termini establert, la Comissió posarà a estudi els resultats obtinguts i els tindrà en compte per a la confecció de la proposta legislativa definitiva.

Consultes obertes de la Comissió Europea

La Comissió Europea està compromesa amb la participació ciutadana. Per això s'organitzen de manera regular consultes obertes als ciutadans de la Unió Europea sobre temes molt diversos. L'objectiu és proposar polítiques i normes basades en dades contrastades i que responguin a les necessitats dels ciutadans. Amb iniciatives com #EUhaveyoursay la Comissió Europea també està oberta a rebre propostes i aportacions que es pugin convertir en iniciatives legislatives. Podeu trobar totes les consultes públiques obertes aquí.


Més informació:

Pàgina web de la Consulta pública oberta sobre l'horari d'estiu

Pàgina web de participació de la Comissió Europea

Directiva actual sobre els canvis horaris