Representació a Barcelona

La Comissió Europea i la Generalitat s'alien perquè els municipis catalans tinguin accés a solucions intel·ligents i projectes pioners en ‘smart city’

/spain/barcelona/file/smart-cityjpg_casmart city.jpg

Sarmt City
Georg Houben i Jordi Puigneró

La Comissió Europea i la Generalitat uneixen forces per facilitar l’accés dels governs locals a fons europeus i projectes pioners de ciutats intel·ligents. El govern català s'ha adherit a l'Associació Europea d’Innovació de Ciutats i Comunitats Intel·ligents impulsat per la Comissió Europea. L'adhesió s'ha formalitzat en un acte al qual ha participat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

14/11/2018

L'acord permetrà a la Generalitat de Catalunya impulsar estratègies sobre ciutats intel·ligents a través d’una plataforma impulsada per la Comissió Europea: l'Associació Europea d’Innovació de Ciutats i Comunitats Intel·ligents (European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities). Aquesta plataforma permet connectar les ciutats i municipis d’Europa amb empreses del sector i desenvolupar solucions urbanes innovadores que puguin ser compartides en el futur.

Entre d’altres qüestions, l’accés a aquesta plataforma per part de ciutats i municipis catalans els facilitarà l’accés a fons europeus i projectes innovadors avalats per les institucions europees per solucionar els diferents reptes que implica el desenvolupament d’una estratègia transversal intel·ligent en l’àmbit municipal.

Més impuls a les smart cities

Des d’ahir i fins dijous, Catalunya acull la celebració de l’Smart City Expo World Congress a Fira de Barcelona Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat.