Representació a Barcelona

El Consell Europeu de Recerca fa 10 anys amb molts èxits per celebrar

/spain/barcelona/file/capturejpg-2_cacapture.jpg

  • Els centres de recerca de Catalunya han rebut 181 beques

Al 2007 la Comissió Europea va crear el Consell Europeu de Recerca (ERC) amb l'objectiu de donar suport als investigadors i potenciar la recerca a Europa. Des d'aleshores  7.000 investigadors s'han beneficiat de les seves beques entre els quals en Micheal Gillon que acaba de descobrir els set planetes del sistema Trappist-1 o sis guanyadors del Premi Nobel.

21/03/2017

La lluita contra malalties com el Càncer o el Pàrkinson, l'exploració de l'espai exterior o la creació de noves bateries que allarguin l'autonomia dels nostres dispositius mòbils. Aquests són alguns dels exemples de la recerca que fomenta la UE a través del Consell Europeu de Recerca que celebra el seu 10è aniversari.

La història de l'ERC és una història d'èxits. Des que es va iniciar ha becat a 7.000 investigadors, la recerca finançada finançada per l'ERC ha generat 100.000 articles en revistes científiques, el 70% dels projectes finalitzats han permès descobertes científiques importants, entre els beneficiaris hi ha 6 premis Nobel i 4 medalles Field, els projectes han fomentat la creació de 75 empreses i la sol·licitud de 800 patents. A més a més, 180  investigadors s’han traslladat a Europa gràcies a una subvenció de l’ERC, la majoria dels quals europeus que tornen. Entre ells el català Albert Quintana que va tornar dels EUA per continuar amb la seva recerca a la UAB.

El Consell Europeu de Recerca a Catalunya

De tots els investigadors becats per l'ERC en els darrers 10 anys n'hi ha 181 que les han rebut mentre duien a terme els seus treballs en universitats o centres de Recerca catalans. D'aquesta manera, Catalunya és la comunitat autònoma que més beques ha aconseguit. Entre els centres catalans que més n'han obtingut hi ha la Universitat Pompeu Fabra (32), l'Institut de Ciències Fotòniques (23), la Universitat de Barcelona (19), el Centre de Regulació Genòmica (16), la Universitat Autònoma de Barcelona (16), l'Institut Català d'Investigació Química (12), l'Institut d'Investigació Biomèdica (11) i l'Institutde Bioenginyeria de Catalunya (10)

 

Més informació:

Nota de premsa sobre l'aniversari

Vídeo d'Albert Quintana

Vídeo de Romain Quidant

Pàgina web de l'ERC