Representació a Barcelona

La Comissió Europea llança el concurs de dibuix “Què és Europa per mi?” per a nens de 6 a 12 anys

/spain/barcelona/file/logocolorsjpg_calogo_colors.jpg

Concurs '`Què és Europa per mi?'

Amb motiu de la celebració del dia d’Europa, el pròxim 9 de maig, la Representació de la Comissió Europea de Barcelona vol apropar Europa als infants a través d’un concurs de dibuix adreçat a tots els alumnes de primer a sisè curs de primària. El concurs busca la col·laboració dels centres per tal de promoure el coneixement sobre el projecte europeu i els seus valors i es proposa com una activitat complementària en el marc del dia d'Europa. Per això, s'ha creat també un document que recopila diversos recursos didàctics adaptats a les primeres etapes escolars perquè els mestres que ho desitgin puguin treballar aquest tema a classe.  

11/04/2019

L’objectiu és que els més petits comprenguin la importància del projecte d’integració europea i els valors en què es basa la UE: la llibertat, la igualtat, la democràcia i els drets humans. Per això, la Representació de la Comissió Europea proposa als centres d’educació primària que organitzin el concurs en el marc de la celebració del Dia d’Europa i ha elaborat un dossier que aplega recursos educatius per explicar què és i què fa la Unió Europea, adaptats a aquest cicle escolar.

Els participants han de fer un dibuix al voltant del tema ‘Què és Europa per mi?’ i identificar-lo amb un títol i el el nom de l'alumne, el curs i el centre escolar. Un jurat avaluarà els treballs i decidirà els guanyadors: els dotze millors dibuixos formaran part del calendari de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona del 2020. Es tracta d’un calendari de sobretaula del qual se n’imprimiran 9.000 exemplars i que es distribuirà a les escoles participants i als centres d’informació europea Europe Direct i Centre Balears Europa. El dibuix es publicarà amb el nom de l'alumne, el curs i el centre.

A més, cada nen que hi participi tindrà un exemplar del llibre Explorem Europa! i si el concurs s'organitza com una activitat de classe, el mestre rebrà tres lots de regals relacionats amb la Unió Europea per distribuir entre els alumnes.

Els centres que participin al concurs hauran de seleccionar un màxim de tres dibuixos finalistes, que passaran a la selecció final del jurat. Els dibuixos seleccionats de cada centre s'han de fer arribar a la Representació de la Comissió Europea de Barcelona, ja sigui per correu postal o a través de qualsevol dels centres Europe Direct de Catalunya o del Centre Balears Europa. El termini per presentar-los és fins a final del present curs escolar.

Més informació

Plantilla per a la realització del dibuix (opcional)

Bases del concurs

Recursos didàctics sobre la Unió Europea per a mestres d'educació primària

Explorem Europa!