Representació a Barcelona

Barcelona serà la capital europea de la mobilitat urbana

/spain/barcelona/file/barcelona-capital-europea-de-la-mobilitat-urbana_caBarcelona capital europea de la mobilitat urbana

Barcelona capital europea de la mobilitat urbana
Barcelona capital europea de la mobilitat urbana

La Unió Europea ha escollit el consorci format per Barcelona i 12 ciutats més, 17 empreses i 18 universitats, entre elles la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i SEAT, per instal·lar a la ciutat el Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la seu de la comunitat europea encarregada de buscar solucions innovacions en mobilitat urbana

14/12/2018

Barcelona ha estat escollida per la Unió Europea com a seu de l’ens que liderarà la innovació en mobilitat urbana a Europa durant els propers anys. Per això s'instal·larà a la ciutat la Comunitat d’Innovació i Coneixement en Mobilitat Urbana.

El KIC Urban Mobility es conforma com una plataforma públic-privada europea que es dedicarà a la recerca i aplicació de solucions que millorin l’ús col·lectiu dels espais urbans vetllant per una mobilitat multimodal, accessible, confortable, segura, eficient i sostenible des d’una perspectiva integradora  que ofereixi solucions a través de noves modalitats de transport urbans.

El KIC té una vigència d’entre set i quinze anys i un volum financer previst que pot arribar als 400 milions d’euros aportats per la Unió Europea i fins als 1.200 milions aportats pels socis. La seu s’instal·larà a Barcelona i comptarà amb 4 subseus ubicades a Copenhague (Dinamarca), Praga (República Txeca), Munic (Alemanya) i Helmond (Països Baixos).

Barcelona: ciutat innovadora

L’elecció de Barcelona com a seu de la plataforma d’innovació en mobilitat urbana suposa la consolidació de la ciutat com a referent d’excel·lència en recerca i innovació a la Unió Europea Actualment la capital catalana ja acull els nodes de dos KIC: el d'energies renovables (KIC InnoEnergy) i el de salut (EIT Health).

Objectius per al 2026

El KIC sobre Mobilitat Urbana Barcelona treballarà per assolir 5 objectius estratègics:
• Ressaltar el valor dels espais urbans per a la qualitat de vida a través de la reformulació de la mobilitat.
• Promoure la innovació a través de l’educació i la formació.
• Integrar serveis i productes centrats en l’usuari.
• Fomentar la competitivitat del sector econòmic europeu de mobilitat generant i impulsant oportunitats de mercat.
• Estimular mercats i canvis de comportament a través de la regulació i del compromís dels prescriptors de la mobilitat.

Més informació

MOBiLus guanyador del premi EIT Urban Mobility