Representació a Barcelona

Es posa en marxa un projecte europeu destinat a estimular l'ús de les energies renovables

/spain/barcelona/file/solarenergywebpng_casolar_energy_web.png

energia solar
©

·    El Barcelona Supercomputer Center liderarà el projecte S2S4E

Aquest dijous s'han reunit a Barcelona tots els socis del "S2S4E" en motiu del llançament del projecte que comença ara i que tindrà una durada de tres anys. Finançat amb gairebé 5 milions d'euros del programa de Recerca de la UE, Horitzó 2020, S2S4E té l'objectiu d'aconseguir previsions climatològiques a llarg termini per facilitar la implementació i l'ús de les energies renovables a Europa.

18/01/2018

El desenvolupament a gran escala de les energies renovables és un element clau per reduir les emissions de Co2 i altres gasosos d'efecte hivernacle i assolir els objectius fixats en l'acord de París. Malgrat que en molts entorns les energies renovables ja tenen costos molts competitius, la seva difusió sovint és limitada a causa de la seva variabilitat i la incapacitat de fer prediccions meteorològiques acurades a llarg termini.

Per resoldre aquest problema, S2S4E desenvoluparà un servei innovador que permeti conèixer les condicions meteorològiques per a les futures setmanes i mesos. Això permetrà que els productors d'energies renovables i els proveïdors d'electricitat puguin gestionar millor la  variabilitat d'aquestes energies, integrar-les el sistema energètic i aconseguir que siguin més rendibles.

Un projecte europeu coordinat des de Barcelona

S2S4E va ser seleccionat per la Comissió Europea per rebre finançament del programa de recerca de la UE, Horitzó 2020.  Rebrà un total de 4.771.289  d'euros i s'haurà de desenvolupar durant els propers tres anys. Hi participaran un total de dotze socis de diferents països europeus i el coordinarà el Barcelona Supercomputing center.

Més informació

Pàgina web Horitzó 2020

Pàgina web del projecte