Representació a Barcelona

Agenda Europea

/spain/barcelona/file/rcebwebimatges716x15018jpg_carceb_web_imatges716x15018.jpg

Agenda Europea

Els fets més rellevants de l'actualitat comunitària per als propers 15 dies.

Agenda europea del 18 d'abril al 2 de maig


Diumenge 18 d'abril

Barcelona: la Representació de la Comissió Europea a Barcelona celebra els seus 30 anys. Per celebrar-ho editarà un vídeo amb imatges de la inauguració i declaracions de tots els directors que ha tingut la Representació des de la seva inauguració l’abril del 1991.


Dilluns 19 d’abril

UE: llançament de la plataforma digital de participació ciutadana per la Conferència sobre el Futur d’Europa.


Dimarts 20 d’abril

Barcelona: Diàleg “Reduir la contaminació atmosfèrica a la Unió Europea”: amb motiu de la recent aprovació de l’informe sobre l’aplicació de les directives sobre la qualitat de l’aire ambient, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza un diàleg amb el ponent del text, l’eurodiputat Javi López (S&D), el director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica, Ismael Aznar, i l’assessora d’ECODES Cristina Monge. Modera la periodista Milagros Pérez Oliva. La trobada -en castellà- es podrà seguir per streaming a les 17h00 a  YouTube. Més informació.

Brussel·les: la Comissió publicarà el seu informe anual sobre la seguretat a les carreteres de la UE


Dimecres 21 d’abril

Brussel·les: la Comissió adopta una estratègia en matèria d’aqüicultura sostenible en el marc del Pacte verd europeu.

Brussel·les: roda de premsa de la vicepresidenta Margrethe Vestager i el comissari Thierry Breton sobre el llibre blanc de la Comissió en matèria de intel·ligència artificial.


Dijous 22 d’abril

Brussel·les: el Consell Europeu de Recerca publicarà els resultats de la darrera convocatòries “Advanced Grants” a 209 científics.


Divendres 23 d’abril

Brussel·les: llançament del primer Premi Europeu Bauhaus


Dilluns 26 d'abril

Barcelona: presentació de l’Any Europeu del Ferrocarril 2021: la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitza, juntament amb la Delegació del Govern a Catalunya un acte per presentar els objectius i activitats de l’Any Europeu del Ferrocarril. L’acte es retransmetrà per streaming i comptarà amb la participació  de Maria Ángeles Benítez, directora de la Representació de la Comissió a Espanya,

Estanislau Vidal-Folch, director de l’Àrea de Foment de la Delegació del Govern a Catalunya, Ana Feu, membre de la Unitat de Seguretat i Interoperabilitat Ferroviària de la Direcció General de Mobilitat i Transports de la Comissió Europea, Manuel Villalante, director general de Desenvolupament i Estratègia de RENFE Operadora, i Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Online: el servei de premsa del Parlament Europeu organitza un seminari per a periodistes de 10 a 11h sobre el Certificat de Vacunació per facilitar els desplaçaments dins de la UE. Al seminari està previst que intervingui el president de la comissió de Llibertats Civils, Juan Fernando López Aguilar, i els coordinadors de grup. Els periodistes interessats a participar-hi poden contactar amb Laura Tejera (laura.tejera@ep.europa.eu).


Dilluns 26 d’abril

Brussel·les: De dilluns a dijous 29 d’abril el Parlament europeu es reuneix en sessió plenària la setmana del 26 d'abril. Entre els temes destacats figura la discussió i votació de les esmenes que els diputats presentin al Certificat de Vacunació proposat recentment per la Comissió. La votació en ple agilita el procediment, permetent que comenci la negociació directament després del resultat del vot. També està previst que es voti el programa Horitzó -el programa d'inversió en recerca més important de la UE-, així com la reforma dels drets dels passatgers de tren. Més informació.

Diumenge 2 de maig

Barcelona: s’acaba el termini per presentar els textos al Concurs de Periodisme sobre la UE que organitzen les institucions europees a Barcelona.

Bottom o2 d