Representació a Barcelona

Actes de celebració del Dia d'Europa

/spain/barcelona/file/schumanpng_caschuman.png

Schuman
Schuman

El 9 de maig de 1950 el ministre d'Exteriors francès, Robert Schuman, va pronunciar una declaració històrica on exposava la seva idea per acabar amb les guerres que havia viscut Europa. La Declaració Schuman proposava posar en comú la producció del carbó i de l'acer de França i d'Alemanya i un any més tard va néixer la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer, la CECA, embrió de l'actual Unió Europea. És per això que cada 9 de maig celebrem el Dia d'Europa. En aquesta pàgina hi trobareu els actes de celebració que tindran lloc a Catalunya i les Illes Balears.

Data: 
09/05/2021

Setmana d’Europa a les bibloteques

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Centre Balears Europa organitzen un cicle d'espectacles de contes que es representaran a biblioteques d'arreu de Catalunya i de les Illes Balears durant dues setmanes, entre el 3 i el 16 de maig. L'espectacle està basat en el conte Kalòpsia: un planeta no tan diferent amb l’objectiu d’acostar els valors europeus de la solidaritat, la cooperació i la tolerància al públic infantil. Més informació i horaris

Kalòpsia: un planeta no tan diferent


"La Conferència sobre el futur de la Unió Europea"

6 de maig

El proper dijous 6 de maig, a les 11.30, se celebrarà la l'acte "Conferència sobre el Futur de la Unió Europea" amb la participació de Jaume Duch, Director General de Comunicació i Portaveu del Parlament Europeu. L’acte s’emmarca en els actes organitzats per la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona en motiu del Dia d’Europa.

La Conferència sobre el futur de la Unió Europea


8a Jornada Lluís M. de Puig “Repensar Europa”

6 de maig

El centre Europe Direct Girona, el Centre de Documentació Europea de la UDG, el Consell Català del Moviment Europeu i l'Ajuntament de Girona organitzen la 8a jornada Lluís M. de Puig "Repensar Europa" en motiu de la celebració del Dia d'Europa el dijous 6 de maig a les 18:30 a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona.

Més informaicó i inscripcions

Repensar Europa


Commemoració institucional del Dia d'Europa a Girona

7 de maig

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona organtizen la commemoració institucional del Dia d’Europa, que tindrà lloc el divendres 7 de maig a les 18:00 a l’Auditori de La Mercè de Girona.

L’acte comptarà amb les intervencions dels alumnes de l’Institut Carles Rahola, guanyadors de la Beca Girona Premi d’Europa, i la presentació de la Conferència sobre el Futur d’Europa a càrrec de Laura Pous.

Commemoració institucional del Dia d'Europa


Diàleg sobre el futur d'Europa: el paper de la cultura

9 de maig

Per commemorar el Dia d'Europa, les representacions de les institucions europees a Barcelona, el consolat general de Portugal i l'Institut Camoes organitzen un diàleg sobre el futur d'Europa en què es tractarà el paper de la cultura en la construcció europea. L'acte comptarà amb la participació dels escriptors Lana Bastašic, premi de literatura Unió Europea 2020, i José Luís Peixoto, premi llibre d’Europa 2013. Presentarà i moderarà l'acte la periodista
i traductora Pilar del Río, presidenta de la Fundació José Saramago.

L'acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Dia d'Europa


XXIII jornades de la Unió Europea: “El rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa”

11 de maig

El 9 de maig, dia d’Europa, es materialitzarà una de les prioritats polítiques del mandat de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, consistent en donar un nou impuls a la democràcia europea amb el llançament de la Conferència sobre el Futur d’Europa.

La Conferència sobre el Futur d’Europa obre un nou espai de debat entre les institucions europees i la ciutadania per abordar els reptes i les prioritats d’Europa. Sota aquest marc, està previst que s’organitzin actes en col·laboració amb la societat civil i les parts interessades en els àmbits europeu, estatal, regional i local, que impliquin els interlocutors socials, el mon acadèmic i especialment la joventut, que ha de tenir un paper central a l’hora de configurar el futur del projecte europeu.

En aquest marc, la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les representacions de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a Barcelona, organitza un acte per sumar-nos a aquest exercici democràtic europeu i abordar els reptes i oportunitats del futur d’Europa des del món local i la seva ciutadania.

Enguany la jornada serà virtual (Plataforma Zoom)

Més informació i programa