Representació a Barcelona

9 de maig, Dia d'Europa

/spain/barcelona/file/dia-deuropa_caDia d'Europa

Dia d'Europa
Dia d'Europa

El 9 de maig és l’aniversari de la històrica «Declaració Schuman». En un discurs pronunciat a París el 1950 el ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, va fer pública la idea de crear una nova forma de col·laboració política a Europa que fes impensable una altra guerra entre països europeus. La proposta antibel·licista de Schuman representa el començament d’allò que avui dia és la Unió Europea. És per això que des d’aleshores el 9 de maig celebrem el Dia d’Europa. Enguany, l’excepcionalitat provocada per la cirisi del #Coronavirus ha fet que no puguem celebrar presencialment el Dia d’Europa, hem organitzat i col·laborem en diverses inciatives on line per marcar el 9 de maig. A continuació en podeu trobar un resum:

Data: 
12/05/2020 - 00:00

Beethoven a casa: durant les darreres setmanes hem fet una crida a Instagram per demanar als usuaris que pengessin la seva interpretació de l’himne de l’alegria i celebrar, d’aquesta manera, tant el Dia d’Europa, com el 250 aniversari de Beethoven. Podeu trobar les interpretacions amb l’etiqueta #BeethovenACasa o #BeethovenEnCasa. Els autors de les millors interpretacions podran assistir en directe a un concert de la 9a Simfonia de Beethoven al Palau de la Música.

Dia d’Europa amb cinema: pots celebrar el Dia d’Europa amb una selecció de cinema europeu que trobaràs al canal que hem creat a Filmin. Les ambaixades dels estats membres de la UE a Espanya ens han ajudat a fer una selecció de films que podràs trobar fins el 10 de maig en aquest enllaç. Per poder veure-ho cal que demanis un codi en aquesta web  i que et registris com a usuari de Filmin, una vegada fet has d’entrar a la pàgina de Filmin i dirigir-te aquí, d’aquesta manera podràs canviar el codi que has obtingut en el primer pas. Una vegada bescanviat el codi podràs escollir la pel·lícula que vols veure de la selecció de cinema europeu que trobaràs en aquest canal.

Quiz sobre el Dia d’Europa: ho saps tot sobre Europa i la UE? Ara ho pots demostrar en el Quitz que han organitzat els centres Europe Direct de tot l’estat espanyol. Aquí hi trobaràs més informació.

Festival de Música: El mateix dia 9 de maig a partir de les 12 del migdia podràs gaudir del Music Europe Day, un viatge musical per unir a tots els europeus amb uns 30 concerts i cofnerències amb artistes de tot Europa. Els músics oferiran actuacions musicals en directe des de les seves llars i explicaran les històries de les seves cançons i compartiran anècdotes i records. Podreu seguir-ho a través de les pàgines de Facebook  Facebook de Europavox. Més informació aquí

Dia d’Europa a prop teu: en aquest enllaç hi trobaràs un resum de totes les activitats que organitzen els centres Europe Direct repartits pel territori. Fes-hi un cop d’ull.