Representació a Barcelona

Les sis prioritats de la Comissió von der Leyen

Les sis prioritats de la Comissió Europea

Les sis prioritats de la Comissió von der Leyen

  1. Un pacte verd europeu: 

El canvi climàtic i la degradació de l'entorn són una amenaça existencial a la qual s'enfronten Europa i la resta de món. Per superar aquests reptes, Europa necessita una nova estratègia de creixement que transformi la Unió en una economia moderna, eficient en l'ús dels recursos i competitiva. Aquest és el nostre full de ruta per dotar la UE d'una economia sostenible i exigirà que transformem els reptes climàtics i mediambientals en oportunitats en tots els àmbits polítics i que aconseguim una transició justa i integradora per a tothom.

  1. Una economia al servei de la gent

L'economia social de mercat de la UE permet a les economies créixer i reduir la pobresa i la desigualtat. Amb una Europa estable, l'economia pot respondre plenament a les necessitats dels ciutadans de la UE.

  1. Una Europa preparada per a l'era digital

La tecnologia digital està canviant la vida de les persones. L'estratègia digital de la UE aspira a aconseguir que aquesta transformació funcioni per a les persones i les empreses, contribuint al mateix temps a assolir el seu objectiu d'una Europa climàticament neutra d'aquí al 2050.

  1. Promoció de l'estil de vida europeu

Les amenaces contra l'estat de dret posen en dubte la base jurídica, política i econòmica de la nostra Unió. L'Estat de Dret és fonamental per a la visió de la presidenta Von der Leyen d'una Unió basada en la igualtat, la tolerància i la justícia social. Per altra banda, unes fronteres fortes, la modernització de sistema d'asil de la UE i la cooperació amb els països socis són importants per aconseguir un nou començament en matèria de migració.

  1. Una Europa més forta en el món

La Comissió busca un enfocament coordinat de l'acció exterior, des de l'ajuda a el desenvolupament fins a la Política Exterior i de Seguretat Comuna, que garanteixi una veu més forta i unida d'Europa en el món.

  1. Una nova embranzida a la democràcia europea

Els europeus tenen un paper més destacat en el procés de presa de decisions i més actiu en l'establiment de les nostres prioritats. Una conferència sobre el futur d'Europa els permetrà expressar la seva opinió sobre el que consideren important per a la UE.

Hem de donar més veu als europeus i protegir la nostra democràcia d'ingerències externes, com ara la desinformació i els discursos d'odi a les xarxes.

Més informació

Discurs de la presidenta von der Leyen davant del Parlament Europeu

Les sis prioritats de la Comissió Von der Leyen 2019-2024

CICLE #PrioritatsUE

A l'auditori de La Pedrera  

02/03 El Pacte Verd Europeu: com fer d'Europa el primer continent climàticament neutre

Vídeos

1a part:-  Presentació i conferència 'El Green Deal i la llei de neutralitat climàtica' a càrrec de Beatriz Yordi, directora de Mercats de Carboni de la Comissió Europea

Presentació #PrioritatsUE: Green Deal

2a part - Diàleg entre els eurodiputats Dolors Montserrat (PPE) i Javi López (S&D)

Diàleg polític Green Deal

3a part i cloenda - Preguntes i respostes Beatriz Yordi, directora de Mercats de Carboni de la Comissió Europea

El Green Deal i la llei de neutralitat climàtica - Pregutnes/respostes Yordi

17/02 Presentació del cicle #PrioritatsUE'  - Les sis prioritats: els principals reptes de la nova Comissió