Zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Novice 29/03/2010

Izračunajte razliko v plačilu med ženskami in moškimi v svojem delovnem okolju

Ste mlada borzna posrednica z univerzitetno izobrazbo, zaposlena v majhni banki na Finskem. Ali veste, da v vašem delovnem okolju povprečna razlika v plačilu med ženskami in moškimi znaša 26 %?

Izračunajte razliko v plačilu med ženskami in moškimi v svojem delovnem okolju

Ste reševalec-bolničar v organizaciji s 35 zaposlenimi v Italiji in ste vse bliže zaključku svoje poklicne poti. Ali veste, da v povprečju zaslužite 43 % več kot sodelavke s podobno izobrazbo, znanjem in izkušnjami?

Ste delodajalec in se sprašujete, ali v vaši organizaciji obstaja razlika v plačilu med ženskami in moškimi. Ali veste, kaj lahko storite, da jo odpravite?

Preizkusite spletno orodje za izračun razlike v plačilu med ženskami in moškimi. S tem novim orodjem boste takoj dobili predstavo o tem, kolikšna je razlika v plačilu med ženskami in moškimi v vašem podjetju, če ste delodajalec, oziroma v vašem delovnem okolju, če ste zaposleni. Ta podatek bo prikazan skupaj z nacionalnim povprečjem vaše države in povprečjem za celotno EU.

Orodje poleg tega posreduje informacije o tem, kako lahko razlika v plačilu med ženskami in moškimi vpliva na ženske v njihovem celotnem delovnem življenju, predstavi študije primerov o tej razliki ter navede podatke o organizacijah v vaši državi, na katere se lahko obrnete za nasvete in podporo.

Povej naprej