Zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Novice 15/02/2010

Nujno ukrepanje za odpravo razlike v plačilu med ženskami in moškimi

Daniela Bankier, vodja enote Evropske komisije za enakost med moškimi in ženskami, je pozvala k nujni odpravi razlik v plačilu med ženskami in moškimi, saj so viri zaradi te razlike za družbo in podjetja zdaj neizkoriščeni.

Nujno ukrepanje za odpravo razlike v plačilu med ženskami in moškimi

Svoje pripombe je predstavila med razpravo na okrogli mizi zainteresiranih strani, vključno s predstavniki Evropskega parlamenta in sindikatov. Gospa Bankier je prav tako opisala zapletene vzroke za razliko v plačilu med ženskami in moškimi ter razlike, ki obstajajo med državami članicami EU. 

Razprava je bila del dogodka, ki ga je od 22. do 24. oktobra 2009 organiziral GD za zaposlovanje v Münchnu v Nemčiji v okviru svoje „cirkuške“ kampanje o socialni Evropi, katere cilj je boljša ozaveščenost splošne javnosti o delu EU na področju zaposlovanja, socialnih zadev in enakih možnosti. 

Kampanja o razlikah v plačilu med ženskami in moškimi je potekala v okviru tridnevnega dogodka v velikem cirkuškem šotoru na trgu bavarske prestolnice. Prišlo je 1 000 obiskovalcev, da bi izvedeli več o razlikah v plačilu med ženskami in moškimi, delu Komisije pri reševanju tega vprašanja ter načinu, kako lahko posamezniki in organizacije podpirajo kampanjo v vsej EU.

Povej naprej