Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie

02/12/2020

Prijs stadstoegankelijkheid 2021

U kunt uw stad niet meer voordragen. De nationale jury's en de EU-jury beoordelen momenteel de voordrachten. De winnaars worden begin december bekendgemaakt.

EU-steden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Prijs stadstoegankelijkheid 2021, de EU-prijs voor steden die toegankelijk zijn voor personen met een handicap en ouderen.

Europese steden met meer dan 50.000 inwoners hebben de mogelijkheid om hun ontworpen acties en strategieën te presenteren om barrièrevrije en betere plaatsen te worden waar iedereen kan wonen en werken.

Het selectieproces bestaat uit twee fasen:

  • nationale jury's beoordelen de aanvragen op nationaal niveau;
  • een EU-jury beoordeelt vervolgens de geselecteerde kandidaten

Het vieren van de 11e Prijs stadstoegankelijkheid

Deze nieuwe editie van de Prijs stadstoegankelijkheid zal rekening houden met de huidige globale situatie en er zal een speciale vermelding "Toegankelijkheid van openbare diensten in tijden van een pandemie" worden gemaakt om de inspanningen van steden te belonen.

Voor het tweede jaar op rij worden de winnaars van de wedstrijd op de eerste, tweede en derde plaats met een financiële prijs beloond (houd er rekening mee dat speciale vermeldingen geen recht hebben op een financiële prijs).

ContactgegevensDelen