Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás

Segítségre van szüksége?

Ha Ön nem talált választ kérdésére ezen a weboldalon, a gyakran ismételt kérdések között, illetve "Közösségi rendelkezések a szociális biztonságról" című útmutatónkban, akkor máshogy is szerezhet segítséget.

Az első lépés: megoldás keresése saját országában

  • Első lépésként az Ön munkavállalása vagy tartózkodási helye szerinti ország szociális biztonsági intézményéhez kell fordulnia. Kérjük, ne felejtse, hogy az Ön tényleges jogosultsága az Ön ügyében illetékes ország szociális biztonsági szabályaitól függ. Címtárunkban megkeresheti azt az intézményt, amellyel fel lehet venni a kapcsolatot
  • Ha Ön úgy véli, hogy az ügyében téves döntés született, akkor Ön a nemzeti jogszabályokban biztosított fellebbezési lehetőségeket is igénybe veheti. Az európai uniós rendeletek valamennyi uniós országban közvetlenül alkalmazandók, ezekre tehát az illetékes hatóságok és bíróságok előtt lehet hivatkozni.
  • A bírósági eljárások országonként eltérnek. Szokás szerint Önnek minden fellebbezési lehetőséget ki kell merítenie a szociális biztonsági intézmények előtt, mielőtt bírósághoz fordulna. Azt ajánljuk, hogy először forduljon ügyvédhez, aki tájékoztatja Önt a teendőkről, és mérlegeli, hogy mekkora a siker esélye.

Az EU tájékoztatási és problémamegoldási eszközei

Ha Ön úgy véli, hogy egy adott ország jogszabályai vagy közigazgatási eljárásai ellentétesek az uniós szabályokkal, akkor írásbeli panaszt tehet az Európai Bizottságnál.

További információk

További információkat a gyakran ismételt kérdésekre kattintva talál.

Nincsenek kapcsolódó hírek az elmúlt fél évre visszamenőleg.

Oldal megosztása