Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune

Polonia

Urgențe

Sunați la 999 sau 112
Centrala Narodowego Funduszu Zdrowia (NFZ) - (Oficiul Central al Fondului Național de Sănătate - Departamentul Afaceri Internaționale)
Tel.: +48 (22) 572 62 68
E-mail: ca17@nfz.gov.pl

Linia telefonică NFZ: +48 22 125 66 00, +48 800 190 590 (doar în polonă)


Servicii, acoperire și costuri

În caz de urgență

Serviciile medicale de urgență sunt furnizate de echipe dedicate. Acestea sunt gratuite.

Pentru toate celelalte servicii de asistență medicală, apelați la furnizorii de servicii medicale care lucrează în sistemul de stat. Îi puteți recunoaște după logo-ul Fondului Național de Sănătate (NFZ).

Medici - asistență medicală primară

 • Cabinetele medicale au de obicei program de luni până vineri, între orele 8:00-18:00.
 • După ora 18:00 în zilele de lucru, la sfârșit de săptămână și în zilele de sărbătoare legală, apelați la furnizorii care oferă servicii medicale în afara programului normal (lucrează și pe timp de noapte și de sărbători), în baza unui contract cu NFZ.
 • Puteți găsi adresele și numerele de telefon ale acestora:
  • pe site-ul NFZ (doar în polonă),
  • în spitalele, clinicile și cabinetele medicale care furnizează asistență medicală primară în baza unui contract cu NFZ.

Medici stomatologi

 • Întrucât medicii stomatologi oferă adesea tratamente atât în sistem public, cât și în sistem privat, serviciile publice ar putea să nu fie disponibile în toate zilele săptămânii. Cabinetele stomatologice ar trebui să afișeze zilele și orele la care oferă servicii în sistem de stat. Verificați acest orar în prealabil.
 • Cabinetele stomatologice vă vor oferi lista serviciilor și materialelor disponibile gratuit, stabilită prin legislația poloneză în vigoare. Medicii stomatologi nu au voie să vă taxeze suplimentar pentru serviciile și materialele de pe această listă. Serviciile și materialele din afara listei sunt contra cost, iar costurile acestora nu se rambursează în Polonia.

Spitale

 • Cu excepția îmbolnăvirilor subite, a accidentelor și a altor cazuri de urgență, nu puteți fi spitalizat fără trimitere de la medic.
 • Mergeți la un spital care are contract cu NFZ (este cazul majorității spitalelor). De obicei, logoul Fondului Național de Sănătate (NFZ) este vizibil pe clădire.
 • Puteți găsi unitatea medicală potrivită cu ajutorul filialei regionale a Fondului Național de Sănătate.
 • Pe parcursul spitalizării, intervențiile chirurgicale, analizele medicale, medicamentele, dispozitivele medicale și alimentele compatibile cu tratamentul primit sunt gratuite.

Rețete

 • Prezentați farmacistului rețeta și cardul CEASS.
 • Pentru majoritatea medicamentelor de bază se achită o sumă fixă. Pentru altele, costurile sunt rambursabile într-un anumit procent și până la o anumită limită și va trebui să achitați restul. Informațiile generale cu privire la rambursare sunt disponibile pe site-ul web de informare al Guvernului (numai în limba polonă).
 • Medicamentele care nu sunt incluse în lista medicamentelor cu costuri rambursabile se achită integral.

Rambursări

Dacă trebuie să plătiți costul asistenței medicale, adresați-vă casei dvs. naționale de asigurări de sănătate la întoarcerea în țară.

Contribuția pacientului

 • Servicii furnizate în centre medicale, de îngrijire și de reabilitare – cazarea și masa se plătesc.
 • Balneoterapie – cazarea și masa în centre balneare se plătesc parțial, iar prețurile variază în funcție de tipul de cameră și de durata șederii. Tarifele sunt stabilite de Ministerul Sănătății.
 • Transport – aveți dreptul de a fi transportat cu ambulanța până la cea mai apropiată unitate medicală și înapoi, dacă acest transport este solicitat de un medic generalist sau chirurg care are contract cu casa de asigurări sau lucrează în regim de stat, în următoarele cazuri:
  • dacă se constată că trebuie să primiți îngrijiri urgente într-o unitate medicală
  • dacă trebuie să continuați un tratament, dar nu puteți utiliza transportul în comun din cauza unor probleme de mobilitate.

În cazul accidentelor sau al urgențelor, asistența medicală furnizată de echipele serviciilor medicale de urgență este gratuită.

În alte cazuri, va trebui să plătiți 60 % sau 100 % din costuri.


Dializă, oxigeno- și chimioterapie

Aveți nevoie de trimitere de la medicul care vă tratează în cadrul sistemului de asigurări de sănătate din țara dumneavoastră.

Cum obțineți cardul CEASS


Cine acceptă CEASS

Lista medicilor și a spitalelor (doar în polonă)

Card pierdut sau furat

Date de contact pentru posesorii de CEASS eliberate în Polonia

Centrala Narodowego Funduszu Zdrowia (NFZ) - Departamentul Współpracy Międzynarodowej
Tel.: +48 (22) 572 62 68
E-mail: ca17@nfz.gov.pl

 

 

Alte știri

Nicio știre relevantă în ultimele șase luni.

Distribuiți pagina