Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás

Görögország

Vészhelyzetben

Hívja a 166-os telefonszámot.

Kapcsolatfelvétel

https://eu-healthcare.eopyy.gov.gr (görög és angol nyelven)

Tel.: +30 210 8110 903 / +30 210 8110 904 / +30 210 8110 905 / ... a +30 210 8110 931 számmal bezárólag

E-mail-cím: ehic@eopyy.gov.gr

Információk az Unión belüli egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban:

Tel.:+30 210 8110 916+30 210 8110 918 / +30 210 8110 541+30 210 8110 919 / +30 210 8110 925


Ellátás, biztosítás és költségek

Orvosi ellátás

 • Sürgősségi esetekben, illetve ha orvosilag indokolt, az orvosi ellátás ingyenes az állami egészségügyi rendszerben (a PEDY-egységekben vagy a járóbeteg-ellátást nyújtó ESY-szolgáltatóknál) vagy a Nemzeti Egészségbiztosítási Szervezettel (EOPPY) szerződött magánorvosi rendelőkben. A Nemzeti Egészségbiztosítási Szervezettel (EOPPY) szerződött magánorvosi rendelők által térítésmentesen nyújtható ellátás havi 200 vizitre korlátozódik. Az ezen felül nyújtott orvosi ellátásért a betegeknek fizetniük kell, ezért ajánlatos előre megkérdezni, hogy van-e lehetőség az európai egészségbiztosítási kártya használatára.
 • Az ellátás igénybevételéhez mindössze az európai egészségbiztosítási kártyát kell bemutatni.
 • Magánpraxist folytató (az egészségbiztosítóval szerződés viszonyban nem álló) orvos felkeresésekor az ellátás teljes költségét Önnek kell kifizetnie.

Fogorvosi ellátás

 • Az orvosilag szükséges fogorvosi beavatkozásokat nagyrészt térítésmentesen lehet igénybe venni, de CSAKIS az állami PEDY- és ESY-egységekben. Az ellátás igénybevételéhez mindössze az európai egészségbiztosítási kártyát kell bemutatni.
 • Az EOPYY nem szerződik magánpraxist folytató fogorvosokkal.
 • A magánrendelőkben fizetni kell a fogászati kezelésért.

Kórházi ellátás

 • A kórházi ellátás ingyenes a köztulajdonban lévő / állami egészségügyi intézményekben. Rendszerint a kórházi ellátáshoz orvosi beutalóra van szükség. Betegfelvételkor személyi igazolványa mellett mutassa be európai egészségbiztosítási kártyáját (vagy az ideiglenes kártyahelyettesítő nyomtatványt) is. 
 • Ha a kórházi ellátásra olyan magánklinikán kerül sor, amely szerződésben áll a Nemzeti Egészségbiztosítási Szervezettel, akkor Önnek fizetnie kell a fekvőbeteg-ellátás egy részét, az összes orvosi és aneszteziológusi honoráriumot, az emelt komfortfokozatú kórteremért fizetendő és más, a végrehajtott műtét típusától függő esetleges kiegészítő díjakat.
 • Ha Ön olyan magánkórházat választ, amely nem áll szerződéses viszonyban a Nemzeti Egészségbiztosítási Szervezettel, akkor az európai egészségbiztosítási kártya nem fedezi a kórházi ellátást, és az összes költséget Önnek kell fizetnie.

Orvosi rendelvények

 • Ha egészségi állapota miatt Önnek gyógyszeres kezelésre van szüksége, kezelőorvosa elektronikus receptet adhat Önnek a szükséges gyógyszerek kiváltásához. Az európai egészségbiztosítási kártya, valamint az orvosi pecséttel és aláírással ellátott recept birtokában a gyógyszereket bármelyik magángyógyszertárban meg lehet vásárolni.
 • Minden egyes e-recept kiváltásakor 1 euró (vissza nem téríthető) díjat kell fizetni.

Mentőszolgálat és betegszállítás

 • Ha vészhelyzetben betegszállítás igénybevételére van szükség, a 166-os telefonszámot kell tárcsázni, hogy a mentőszolgálat elszállítsa a beteget az ügyeletes állami kórházba. Az országos elsősegélyközpont (EKAV) által biztosított sürgősségi betegszállítás ingyenes.

Légi mentés

 • Vészhelyzetben a légi mentés ingyenes.
 • A szolgáltatást az országos elsősegélyközpont (EKAV) biztosítja.

Visszafizetés

 • A Nemzeti Egészségbiztosítási Szervezettel szerződéses viszonyban nem álló egészségügyi magánszolgáltatók által nyújtott ellátás költségeiért NEM jár visszatérítés.
 • Az önrész, illetve a beteg által fizetendő részköltségek után NEM jár visszatérítés.
 • Ha Ön az ellátás igénybevételekor és kifizetésekor nem tudta bemutatni a jogosultságát igazoló dokumentumot, hazatérése után vegye fel a kapcsolatot az illetékes nemzeti egészségpénztárral, és tudakolja meg, hogy jogosult-e költségtérítésre. Gondosan őrizzen meg minden releváns dokumentumot: számlákat, bizonylatokat, orvosi jelentéseket, a kezelőorvos által aláírt és lepecsételt orvosi rendelvényeket stb.

A fizetendő önrész

 • Ha a kórházi ellátásra olyan magánklinikán kerül sor, amely szerződésben áll a Nemzeti Egészségbiztosítási Szervezettel, akkor Önnek fizetnie kell a fekvőbeteg-ellátás költségeinek egy részét (30%-át DRG-rendszer alkalmazása, illetve 10%-át az ápolási nap alapú elszámolás esetén) az összes orvosi és aneszteziológusi honoráriumot, az emelt komfortfokozatú kórteremért fizetendő és más, a végrehajtott műtét típusától függő esetleges kiegészítő díjakat.
 • Az esetek többségében a felírt gyógyszerek költségéhez 25%-ban kell a betegeknek hozzájárulniuk, de egyes betegségcsoportok esetében (pl. a krónikus betegségek) a betegek ingyen vagy csökkentett mértékű önrész ellenében juthatnak hozzá a gyógyszereikhez.
 • Az EOPYY egészségbiztosítóval szerződött magánlaboratóriumokban végzett diagnosztikai vizsgálatokért a betegek által fizetendő önrész az elvégzett vizsgálatok költségének 15%-a.

Dialízis, oxigén- és kemoterápia

 • Európai egészségbiztosítási kártya birtokában ezekért a kezelésekért nem kell fizetni.
 • Még utazás előtt egyeztessen időpontot a kezeléshez!
 • Vagy PEDY-egységhez, vagy olyan egészségügyi szolgáltatóhoz forduljon, amely szerződéses viszonyban áll az EOPYY egészségbiztosítóval.
 • A biztosítás nem terjed ki a(z egészségbiztosítóval nem szerződött) magánklinikák és magánorvosok által nyújtott ellátásra – ha ilyen ellátást vesz igénybe, a költségeket Önnek kell fizetnie.

Hogyan válthatom ki a kártyát?

Az Ön az EFKA társadalombiztosítási rendszer biztosítottja?

Töltse le az igénylőlapot a honlapjukról:


Kártyaelfogadó intézmények


Ellopott/elveszített kártya:

Hová fordulhatnak a Görögországban kiállított európai egészségbiztosítási kártyával rendelkezők?

Az Ön egészségügyi ellátásának költségeit Görögország társadalombiztosító rendszere, az EFKA fedezi?

Forduljon az EFKA-hoz (az európai egészségbiztosítási kártyával foglalkozó csoporthoz)
(korábban IKA, korábban OAEE, korábban ETAA, korábban OGA stb.)
Tel.: +30 2105228858 / +30 2105274388
Fax: +30 2105243477
, e-mail-cím: Ekaa.greece@efka.gov.gr,
, cím: Ag. Konstantinou 5, 10430 Athén, Görögország

Nincsenek kapcsolódó hírek az elmúlt fél évre visszamenőleg.

Oldal megosztása